המרת מידות ומשקלות


מצרכים יבשים

כוס קמח/קורנפלור - 140 גרם
כף קמח/קורנפלור - 10 גרם
כוס קקאו - 110 גרם
כוס אבקת סוכר - 120 גרם
כף אבקת סוכר - 8 גרם
כפית אבקת אפייה - 3 גרם
כף אבקת אפייה/סודה לשתייה - 8 גרם
שקית אבקת אפייה/סודה לשתייה - 10 גרם
כוס קמח מלא - 120 גרם
כף קמח מלא - 8 גרם
כוס סוכר - 200 גרם
כף סוכר - 10 גרם
כפית סוכר - 5 גרם
כף מלח שטוחה - 15 גרם
כפית מלח - 5 גרם
כוס דחוסה של סוכר חום - 240 גרם
כף סוכר חום - 15 גרם
כוס פרג - 70 גרם
שקית שמרים/קובייה - 50 גרם
כף שמרים יבשים - 8 גרם
2 כפות שמרים יבשים = 50 גרם שמרים טריים
כוס אגוזים/שקדים/שיבולת שועל/קוקוס - 100 גרם
כוס אגוזים טחונים לאבקה - 85 גרם
כוס אורז/פתיתים - 200 גרם
כוס פירורי לחם - 125 גרם
שקית ג’לטין - 14 גרם
כף ג’לטין - 10 גרם
עלה ג’לטין - 4 גרם

מצרכים רטובים

כוס דבש/סילאן - 340 גרם
כף דבש/סילאן - 20 גרם
כוס חמאה - 240 גרם
כף חמאה - 15 גרם
Butter stick (בר חמאה) - 113 גרם
כוס שמן - 200 גרם
מיכל שמנת מתוקה - 250 מ”ל
גביע שמנת/יוגורט - 200 מ”ל
גבינה לבנה/קוטג’ - 250 מ”ל
כוס שוקולד צ’יפס - 200 גרם


איך מכינים קמח תופח בבית?

כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
ק”ג קמח תופח = ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה


המרת שמרים

50 גרם שמרים טריים (שקית) = 2 כפות שמרים יבשים
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3


זיגוג פירות

2 כפות ריבת משמש עם מעט מים רותחים ומעט אבקת סוכר מעורבבים טוב.


ביצים

52 גרם ומטה - S
53-63 גרם - M
63-73 גרם - L
73 גרם ומעלה - XL


מידות אוניברסליות (כוסות וכפות מדידה)

כוס - 240 מ”ל
3/4  כוס - 180 מ”ל
2/3  כוס - 160 מ”ל
1/2 כוס - 120 מ”ל
1/3  כוס - 80 מ”ל
1/4  כוס - 60 מ”ל
כף - 15 מ”ל
כפית - 3 מ”ל

המרת גדלי תבניות

מקוטר 22 לקוטר 24 – להוסיף % 20
מקוטר 22 לקוטר 26 – להוסיף % 40
מקוטר 22 לקוטר 28 – להוסיף % 60
מקוטר 26 לקוטר 24 – להפחית % 15
מקוטר 26 לקוטר 22 – להפחית % 30
מקוטר 28 לקוטר 22 – להפחית % 40

 {{cat.Name}}