מתכון עוגת אוכמניות עם  ריקוטה מתוקה

עוגת אוכמניות עם ריקוטה מתוקה

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אוכמניות נותנות לעוגה מראה כלכך יפה אבל גם הרבה ויטמין C. המון מרכיבים טעימים וללא סוכר ובסטייל חדש של קרם משובח לצידה. קל להכנה ונראה סוף.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • תבנית מרובעת 20 ס"מ 
  • ניר אפייה
  • מטרפה.
  • כף
  • לקקן

מרכיבים:
  • תרסיס שמן קנולה.
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר.
  • 2 כפות אבקת ממתיק מלאכותי.
  • 2 כפות קמח תופח- מנופה.
  • 2 כפות קורנפלור .
  • 1 כפית קרם טרטר - נמצא בחנויות אפייה/טבע.
  • ½ כפית סודה לשתיה .
  • 25 גרם שקדים טחונים.
  • 12 תותים, קצוצות דק.
  • 2 כוסות של אוכמניות.
  • 250 גרם גבינת ריקוטה.
  • 1 כף דבש.
  • 1 כפית לימון מגורד דק.

הוראות הכנה:
  1. חממו את התנור ל 180 מעלות צלזיוס. לשמן את התבנית עם תרסיס. לשים נייר אפייה ולרסס גם אותו שוב.
  2. במיקסר עם וו גיטרה ערבבו את הביצים וממתיק הסוכר המלאכותי כ 5 דקות. עד שהם אוריריות והבלילה תפחה.
  3. 3 בקערה נפרדת ערבבו עם מטרפה קמח, קורנפלור, קרם טרטר בקערה נפרדת ערבבו עם מטרפה קמח, קורנפלור, קרם טרטר והסודה לשתיה. לאחר מכן הוסיפו את השקדים הטחונים ואת התותים** - ערבבו טוב עם כף .
  4. בעזרת לקקן העבירו את המלית בקערה לקערת הביצים וערבבו.
  5. מזגו את הבלילה לתבנית ופזרו על המלית את האוכמניות אפו 25 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
  6. מוציאים מהתנור, לקירור מוחלט.
  7. הכנת הקרם ריקוטה:
  8. בקערה שמים את הריקוטה. מוסיפים את הדבש ואת הלימון. מערבבים יחד עד קבלת קרם אחיד.
  9. להגשה: אחר שהעוגה התקררה - מפזרים מעט אוכמניות ותותים. חותכים אותה לריבועים ומגישים לצידה בקערה יפה את קרם הריקוטה.
  10. את הקרם נמרח על העוגה וניצור את הזיגוג המושלם שלנו . מעדן. **מהאוכמניות והתותים השאירו קצת בצד לקישוט.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 16/05/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'