מתכון קציצות ונקניקיות מרגז ברוטב מטבוחה | יס-שף

קציצות ונקניקיות מרגז ברוטב מטבוחה

בקר | קציצות | בשרי  
דירוג  

מנה מהממת של קציצות בשר טחון עם נקניקיות חריפות ופיקנטיות, שאת הכל מלווה רוטב מטבוחה עסיסי. שילוב מנצח שאתם חייבים להכיר. הכנה קלה. מתכון ניצחון.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר גדול לחליטת העגבניות . 24 ס"מ.
  • סיר נמוך גדול -סוטאז/ או סיר רגיל  עם מכסה - 24ס"מ. 
  • מחבת טפלון/רגיל
  • סכין.
  • כף עץ לערבוב.

מרכיבים:
  • 5 נקניקיות מרגז חתוכות לעיגולים כחצי סנטימטר ומטה. - (אלו נקניקיות אדומות חריפות מהמטבח הצפון אפריקאי. עשויות מבשר בקר או כבש. זמין בכל סופר)
  • שמן קנולה - לטיגון
  • למטבוחה:
  • 1.5 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 6 שיני שום כתושות
  • 2 פלפלים אדומים- חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים- חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל חריף - לא חובה. חתוך לעיגולים.
  • כפית סוכר לבן
  • 1.5 כפות פפריקה מתוקה
  • 1.5 כפות פפריקה חריפה. (לא חובה, אבל אז תוסיפו בפפריקה המתוקה)
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית מלח. תתחילו עם זה ותוסיפו רק בשלבי התיקון תיבול עם יהיה צורך.
  • 1/8 פלפל שחור. תתחילו עם זה ותוסיפו רק בשלבי התיקון תיבול עם יהיה צורך.
הוראות הכנה:
  1. בסיר גדול מרתיחים מים. עם סכין יוצרים צורת איקס על כל עגבניה. ומכניסים לסיר עם המים הרותחים. לאחר שרואים שקליפת העגבניה מתחילה להתרומם. מוציאים מהמים. ואז מקלפים וזורקים את הקליפה. את העגבניה חותכים לריבועים. שמים בקערה.
  2. להכנת המטבוחה: שמים בסיר סוטאז את כל מרכיבי המטבוחה. מערבבים טוב.
  3. אפשרות נוספת:-טיגון פלפלים- לפני שלב 2. לטגן מעט את הפלפלים עם מעט שמן במחבת טפלון עד הזהבה. עוברים לשלב 2.
  4. נותנים לרוטב כ - 10 דקות להתבשל עם מכסה סגור.לאחר מכן- מערבבים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
  5. מוסיפים את הקציצות. שישבו בתוך הרוטב ועל אש נמוכה נותנים לתבשיל להתבשל שעה עם מכסה.
  6. לוקחים את הנקניקיות הפרוסות ומטגנים אותם עם שמן קנולה/חמאה/מחמאה על מחבת טפלון משני הצדדים עד שהם ישחימו. שמים בצד
  7. לאחר שעה מורידים את המכסה. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את הנקניקיות. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל לעוד כ- 40 דקות על אש בינונית-גדולה ללא מכסה. העגבניות יצרו כמות נוזלים גדולה שצריכה להתאדות.
  8. הנוזל בסיר מסמיך ונשאר בסיר רוטב המטבוחה. רכה ומהממת. עם הקציצות העשירות בטעם ועסיסיות והנקניקות בטעם הפיקנטי. שבטח תחפשו בסיר...
  9. מתאים עם בגט ליד. סלט חסות ואורז בסמטי


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 01/06/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'