מתכון חזה בקר בבישול ארוך | יס-שף

חזה בקר בבישול ארוך

בקר | תבשיל | בשרי  
דירוג  

ארוחה נפלאה בבישול ארוך ופשוט. שמים הכל בסיר ובאים לנזיד מושלם בסוף היום. קל להכנה וטעים.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  תבשיל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 6 שעות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר ברזל עם מכסה או סיר אחר המתאים לבישול ארוך. קוטר 28 ס"מ - אם החלטתם לבשל בתנור : סיר המתאים לתנור. 
  • כף עץ לערבוב
  • קערה
  • כף מחוררת+לא מחוררת/ צלחת הגשה+ קערת הגשה

מרכיבים:
  • 1 קילו חזה בקר. **אפשר להוסיף גם עוף.
  • שמן קנולה -לשימון הסיר.
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 5 עלי דפנה
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כוס ציר בקר - קונים אבקה. קיים כמעט בכל סופר. לפי הוראות יצרן. יוצרים את הציר וממנו לוקחים שתי כוסות.
  • 1/3 כוס מים.
  • 1 כוס מחית עגבניות - לא רוטב מרוכז.
  • כפית מלח- תתחילו מכך ותוסיפו אם צריך בתיקון תיבול
  • 1/2 כפית פלפל שחור - תתחילו מכך ותוסיפו אם צריך בתיקון תיבול
  • 2 בינוניים בצלים קצוצים.
הוראות הכנה:
  1. נחלק את בשר הבקר לחתיכות גדולות . כדי שיהיה לנו יותר שטח פנים. נשים בצד.
  2. מחממים סיר ברזל או סיר אחר לבישול ארוך
  3. על אש בינונית מוסיפים מעט שמן קנולה ומשחימים בו את הבשר עד שיזהיב.
  4. נוציא את הבשר נשים בקערה בצד.
  5. נוסיף שמן ונכניס לסיר בצל ושום נרכך מעט.
  6. נוסיף את עלי הדפנה, יין אדום- נצמצם את היין האדום , כך שהאלכוהול יתנדף וישאר לנו הטעם המתוק של היין.
  7. נוסיף את הציר בקר, מים, עגבניות, מלח ופלפל.
  8. נערבב טוב ונתקן תיבול אם צריך .
  9. נחזיר את הבשר לסיר. נערבב.
  10. נביא לרתיחה. נעביר לאש קטנה נסגור סיר ל- 3 שעות ומעלה- או בתנור על 170 מעלות, טורבו.
  11. לאחר 3 שעות או יותר הבשר מוכן. הוא יתפרק וטעמו יהיה מדהים


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 08/06/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
6 משתמשים סימנו 'כן'