מתכון קציצות טונה | יס-שף

קציצות טונה

דגים | טונה | פרווה  
דירוג  

קציצות טונה מפחית. הקציצות הכי טעימות והכי קלות להכנה. תוספת לכל ארוחה וגם ארוחה בפני עצמה. בריא וטעים.

קטגוריה:  דגים

תת-קטגוריה:  טונה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

2 מחבתות 22 ס"מ 
מרית.
כף 
קערה בינונית
מסננת
מעבד מזון + להב סכין/סכין
כף גלידה קפיצית קוטר  5 ס"מ / 2 כפות.

מרכיבים:
  • לקציצות:
  • 1 קופסת טונה בשמן/מים (160 גרם)-מסוננת מנוזלים.
  • 1 בצל יבש קצוץ -נקצץ במעבד מזון - ונעביר למסננת כדי שכל הנוזלים יצאו ממנו.
  • 1 ביצה L או 2 M.
  • 6 כפות גדושות שיבולת שועל (קוואקר)/ פירורי לחם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם.
  • 1 כפית מלח.
  • לרוטב:
  • 1 כף שמן קנולה לטיגון.
  • 2 שיני שום כתוש.
  • 1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק.
  • כף פלפל צ'ומה - ניתן לקנות בכל סופר.
  • גמבה פרוסה לפלחים.
  • עגבניה קלופה חתוכה לקוביות.
  • מעט פטרוזליה/כוסברה קצוצות דק.
  • חצי כוס מים חמים.
  • אפשרות נוספת לרוטב :
  • 1/4 כפית כמון או לפי הטעם.
  • 1 כף לימון כבוש או לפי הטעם.
הוראות הכנה:
  1. לקציצות: במעבד מזון- לא חובה- נערבב יחד את הבצל (מהמסננת), הביצה והטונה. נעביר לקערה, נוסיף את פירורי הלחם, פלפל שחור ונערבב טוב. נשים בצד לחצי שעה.
  2. אחר חצי שעה או יותר, ניקח עם כף-גלידה כף שטוחה מהבלילה. נעביר למחבת. כך הגדלים יהיו שווים. לטגן משני הצדדים. כל צד עד השחמה. לשים בצד.
  3. לרוטב: במחבת למזוג שמן להוסיף שום ופלפל ירוק חריף , לטגן קלות על אש בינונית.
  4. להנמיך לאש קטנה, להוסיף פלפלצ'ומה, גמבה ועגבניה להוסיף מים חמים, פטרוזליה - לערבב טוב. (אפשר גם לערבב הכל בקערה ואז להוסיף למחבת).
  5. להכניס את הקציצות . להביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית-נמוכה. מידי פעם לשים לב שיש נוזלים. אם חסר להוסיף מעט מים.
  6. מידי פעם עם כף להרטיב את החלק העליון של הקציצות עם הרוטב.
  7. לבשל כחצי שעה. עד שהמים מתאדים מעט ונשאר רוטב סמיך סביב הקציצות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/07/2018

תגובות והערות: (1)
 חיים ישראל
11/09/2018
5/5

כלכך טעים וכלכך הרבה קציצות מפחית טונה אחת. מי היה מאמין.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'