מתכון עוגת גזר עם אגוזי מלך | יס-שף

עוגת גזר עם אגוזי מלך

עוגות | בחושות | פרווה  
דירוג  

עוגה נהדרת. תמיד יוצאת טוב. תמיד טעימה. אוורירית ולחה. תחושה של בריאות בתוך המתיקות.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית עגולה קוטר 20 ס"מ, 8 אינצ' / תבנית  אינגליש קייק. לשמן בתרסיס שמן קנולה + מעט קמח
  • נייר אפייה
  • קערה + מטרפה.
  • פומפייה דקה / מעבד מזון עם פומפייה דקה.
  • לקקן.
  • מיקסר + וו גיטרה
  • רשת קירור

מרכיבים:
  • 1 כוס קמח לכל מטרה או קמח לעוגות- מנופה (140 גרם).
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה.
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
  • 1 כפית שטוחה קינמון/ פלפל אנגלי.
  • 1/8 כפית שטוחה ציפורן טחונה.
  • 1/2 כפית שטוחה מלח.
  • 1 כוס סוכר / סוכר קנים.
  • 1/2 כוס שמן תירס / שמן קנולה.
  • 3 ביצים M.
  • 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים ( אפשר גם לוז או פקאן).
  • 4 גזרים בינונים מגוררים בפומפייה.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180 מ"צ.
  2. נשמן את בסיס התבנית בשמן קנולה , עליו נשים נייר אפייה בקוטר התבנית. נרסס שוב עם התרסיס על הבסיס ועל הדפנות. נפזר על הדפנות מעט קמח. שמים במקפיא עד סעיף 8.
  3. בקערה מערבבים עם מטרפה את הקמח, מלח, הסודה, אבקת האפייה, הציפורן והקינמון.
  4. במיקסר מערבבים את השמן והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות. לאיחוד.
  5. לאחר מכן מוסיפים את הביצים. מערבבים לאיחוד.
  6. מוסיפים את החומרים שבקערה. מערבבים על מהירות איטית לאיחוד.
  7. מוסיפים את האגוזים והגזר. מערבבים לאיחוד.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת. הלקקן יעזור לנו להעביר את כל הבלילה.
  9. נכניס לתנור לכ- 60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  10. נעביר לרשת קירור.
  11. נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר-עדיף או במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 19/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'