מתכון פאי דלעת ושמנת מתוקה | יס-שף

פאי דלעת ושמנת מתוקה

מאפים | פאי | חלבי  
דירוג  

תַּמְלִיא משגע שיכול להגיע כקינוח מתוק ליד הקפה או בארוחת בוקר עם הסלט ירקות. כטוב בעיניכם.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 3 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

תבנית פאי עמוקה קוטר 24- עדיף מתפרקת, אבל לא חובה. 
נייר אפייה גזור לקוטר התבנית - לשימוש רק לתבנית מתפרקת.
מעבד מזון + להב פלסטיק  +להב סכין
נילון נצמד.
מטרפה.
רשת קירור.
משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
שקית שעועית יבשה/משקולת אפייה
סיר בינוני.
מיקסר עם וו גיטרה/ קערה בינונית
מזלג.
מסננת.

מרכיבים:
  • לתבנית:
  • תרסיס קנולה מקומחת מעט.
  • קלתית: *
  • 1.5 כוסות קמח + מנופה
  • ½ כוס סוכר.
  • 100 גרם חמאה קרה/ לפרווה מחמאה או מרגרינה.
  • 1 ביצה M.
  • 2 כפות שמנת מתוקה קרה / לפרווה שמנת צימחית או מים קרים.
  • *ניתן להפוך את הקלתית למלוחה- הורידו את הסוכר והוסיפו 1/2 כפית מלח. במקום שמנת מתוקה מים קרים או חלב קר. *ניתן להפוך את הקלתית לשוקולד עם תוספת של 20 גרם קקאו.
  • לסיר:
  • קמצוץ מלח.
  • למלית:
  • ½ קילו דלעת מקולפת חתוכה לריבועים
  • ½ כוס סוכר חום דמררה
  • 3 חלמונים (הצהוב של הביצה)
  • ½ כוס שמנת מתוקה/ לפרווה שמנת צימחית
  • ½ כפית שטוחה קינמון.
הוראות הכנה:
  1. משמנים את התבנית עם תרסיס קנולה. שמים נייר אפייה בקוטר התבנית (רק אם משתמשים בתבנית מתפרקת) משמנים את נייר האפייה. מפזרים מעט קמח על הדפנות ועל הבסיס. הופכים תבנית ונותנים לשאריות הקמח ליפול.
  2. להכנת הבסיס/קלתית: במעבד מזון עם להב פלסטיק בפולסים קצרים מעבדים יחד את כל חומרי הקלתית עד שנוצר מרקם פירורי. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה או יותר.
  3. לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק לעובי כ- ½ ס"מ או פחות. בקוטר הפאי. מעבירים לתבנית הפאי. מהדקים. עם מזלג דוקרים מעט את הבצק. מעבירים למקפיא ל 30 דקות.
  4. מחממים תנור ל 170 מ"צ טורבו.
  5. מוציאים את הפאי מרפדים בנייר אפייה עליו שמים שעועית יבשה ומכניסים לתנור ל 15 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  6. מוציאים מהתנור. מורידים את השעועית ונייר האפייה ומכניסים לתנור שוב ל-15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה ואפויה לחלוטין. מעבירים לרשת צינון עד צינון מוחלט ואז ממשיכים.
  7. למלית: מחממים תנור ל- 180 מ"צ.
  8. מרתיחים בסיר מים עם מלח. לאחר הרתיחה מכניסים את הדלעת. מנמיכים אש. מבשלים עד שהדלעת מתרככת. כלומר שמזלג ננעץ בקלות. כרבע שעה.
  9. מוציאים את הדלעת מהסיר למסננת ומקררים מעט.
  10. במעבד מזון עם להב סכין מעבדים את הדלעת למחית חלקה.
  11. במיקסר מערבבים יחד את כל חומרי המלית. עד איחוד.
  12. מוזגים לקלתית.
  13. אופים 180 מ"צ 60 דקות או עד שהשוליים מתיצבים אך המרכז רוטט מעט. מעבירים לרשת צינון.
  14. כאשר הטראט קר לגמרי, והוא נאפה בתבנית מתפרקת, מעבירים למשטח הגשה.
  15. בתבנית עם בסיס קבוע משאירים בתבנית.
  16. אין חובה לחמם לפני ההגשה.
  17. ניתן לשמור במקרר עד שבוע.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 26/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'