מתכון עוגת אגסים ותפוחים אדומים | יס-שף

עוגת אגסים ותפוחים אדומים

עוגות | פירות | פרווה  
דירוג  

עוגה בחושה ועסיסית עם טעם פירותי עשיר. מבושמת בתבלין ריחני. מעוטרת בשקדים ומלאה באגוזים. מאוד טעימה וקלה להכנה. אתם חייבים לנסות. עוגה טעימה בטירוף.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית קפיצית קוטר 24-26 ס"מ.
  • מיקסר + וו גיטרה / קערה גדולה+ מטרפה.
  • לקקן
  • תבנית חסינת אש.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 2 תפוחי עץ אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. ללא הליבה.
  • 3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. ללא הליבה.
  • ½2 כוסות קמח תופח. מנופה.
  • ¼ כוס מיץ תפוזים.
  • ½1 כוסות שמן קנולה/תירס.
  • ½1 כוסות סוכר לבן.
  • ½1 כפיות שטוחות קינמון.
  • 4 ביצים M.
  • ¾ כוס אגוזי מלך שבורים.
  • חופן שקדים מולבנים גרוסים.
  • לתבנית: תרסיס שמן קנולה+ מעט קמח רגיל.
  • לתבנית חסינת אש: מים.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מ"צ טורבו. מכניסים תבנית חסינת אש מלאה עם מים לתחתית התנור.
  2. משמנים תבנית בתרסיס קנולה , מפזרים מעט קמח רגיל על כל התבנית. הופכים אותה ונותנים לשאריות הקמח ליפול. שמים במקפיא עד לזמן השימוש.
  3. במיקסר על מהירות בינונית מערבבים את הסוכר ואת מיץ התפוזים, הקינמון והשמן.
  4. מוסיפים את הביצים- מערבבים.
  5. מנמיכים מהירות, מוסיפים את הקמח, מערבבים עד איחוד.
  6. מוסיפים את התפוחים, האגסים והאגוזים מערבבים מעט.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית. נעזרים בלקקן. נותנים שתי טפיחות עם התבנית על משטח העבודה ליישור מוחלט.
  8. מפזרים על העוגה את השקד הגרוס.
  9. מוסיפים מים לתבנית שכבר בתנור, אם צריך.
  10. מכניסים את העוגה לתנור ל-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והדפנות נפרדות מעט מהתבנית.
  11. מוציאים לתבנית קירור. עד קירור מוחלט.
  12. שומרים בפעמון מקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 25/08/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'