מתכון שקשוקה קלה להכנה | יס-שף

שקשוקה קלה להכנה

בקר | בשר בקר | בשרי  
דירוג  

מתכון בסיסי להכנת שקשוקה. אחרי שיודעים את הבסיס, אפשר לשים בה כל מה שאוהבים. מחבת ברזל לוהטת מלאה בשקשוקה עסיסית לצד בגט וטחינה. והכל, בקלי קלות.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר בקר

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • מחבת עמוקה - 26 ס"מ. (בחרו מחבת בהתאם למספר הביצים שתרצו להוסיף).
  • כפית ערבוב.

מרכיבים:
  • 6 עגבניות גדולות בשלות -קצוצות.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון- או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית כמון - או לפי הטעם.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה - או לפי הטעם. הבחירה לפי קהל היעד.
  • 100 גרם רסק עגבניות.
  • 6 ביצים.
  • לטיגון שמן קנולה
  • לעיטור וטעם: מעט פטרוזליה קצוצה- לא חובה.
  • **תוספות לבחירתכם נקנקיות מרגז/ חציל/ תרד/ גמבה וכו'
  • **מספר הביצים והעגבניות צריך להשתנות בהתאם לגודל המחבת שברשותכם.
הוראות הכנה:
  1. מחממים מחבת בשמן קנולה בלהבה בינונית .
  2. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות, תבלינים ושום- מערבבים יחד.
  3. מאדים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. שהבלילה לא תהיה מימית מידי.
  4. מוסיפים את הביצים. שוברים כל ביצה בנפרד לתוך המחבת. אחת ליד השנייה עם מרווחים. בהתאם לגודל המחבת.
  5. מנמיכים אש, מבשלים עד שהביצים מתגבשות.
  6. מפזרים מעל מעט פטרוזליה- לא חובה. ומגישים.
  7. ניתן להוסיף בשלב 2 : נקנקיות מרגז, נקניקיות, חציל, תרד, פלפל, פלפל חריף, בצל ירוק, גבינה....מה לא? כל אחד לפי טעמו.
  8. מגישים את המחבת למרכז השולחן לצד טחינה ובגט.
  9. אפשרות נוספת: בתנור. שחומם מראש ל 200 מ"צ טורבו. מכניסים את המחבת, המותאם לבישול בתנור. עד שהביצים מתגבשות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/10/2018

תגובות והערות: (1)
 מני
16/10/2018
5/5

אחד המאכלים האהובים עלי.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'