מתכון עוגת גזר כשרה לפסח | יס-שף

עוגת גזר כשרה לפסח

דירוג  

לא יתכן ולא יהיה, שלא נאכל את עוגת הגזר האהובה עלינו והכל כך טעימה בפסח. לכן יש את המתכון הנהדר הזה. אנחנו יודעים שלא תנסו אותה שלא בפסח וחבל. אבל בפסח אתם חייבים. עוגה בחושה טעימה. מושלמת לחג וגם לשאר ימות השנה. נכס צאן ברזל במשפחתנו.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ללא קמח חיטה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

תבנית  אינגליש קייק / או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ -רצוי מתפרקת -  משומנת ומקומחת מעט.
***
מיקסר וו גיטרה.
לקקן
סכין.
רשת קירור.

מרכיבים:
  • 3/4 כוס שמן קנולה.
  • ¼1 כוסות סוכר.
  • 1 כוס קמח מצה*.
  • ½ כוס קמח תפוחי אדמה.
  • ¼ כפית שטוחה קינמון / למי שלא אוהב קינמון: פלפל אנגלי.
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 3 ביצים M.
  • 250 גרם גזר מגורר.
  • ½ כוס אגוזים שבורים/צימוקים שלמים - לא חובה.
  • *קמח מצה זאת מצה טחונה לפירורים דקים. אפשר לקחת מספר מצות ולפורר אותם לקמח במעבד מזון.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 170 מ"צ טורבו.
  2. במיקסר מערבבים את השמן הסוכר והביצים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן. מיישרים עם לקקן.
  5. אופים 60 דקות.
  6. לאחר 60 דקות בודקים. אם סכין שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים - העוגה מוכנה.
  7. מעבירים לרשת קירור.
  8. לאחר שמתקרר מעט, עוברים עם סכין מסביב לקוטר העוגה.
  9. בתבנית נשלפת - מוציאים את דפנות התבנית.
  10. משאירים על רשת הקירור עד קירור מוחלט.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 27/10/2018

תגובות והערות: (1)
 עדי
22/04/2019
5/5

יצא ממש טעים. לטעמי אפשר להוריד קצת סוכר למרות שלא הוספתי אגוזי מלך שאיתם אולי כן יהיה צורך במתיקות הנתונה.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'