מתכון קבב ישראלי אורגינל | יס-שף

קבב ישראלי אורגינל

בקר | בשר טחון | בשרי  
דירוג  

קבב ישראלי מושלם. בתיבול עמוק ואוורירי. טעים מאוד וקל להכנה.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר טחון

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • קערה גדולה.
  • מחבת ברזל יצוקה מחורצת/ מחבת פסים/ גריל/ תנור .
לתנור: 

מרכיבים:
  • 750 גרם - 1 ק"ג בשר בקר טחון- לכו לפי מבצעים בסופר.
  • 250 גרם שומן בקר או כבש טחון.
  • 3-4 כפות פטרוזליה קצוצה/כוסברה.
  • 1 כף עלי שמיר.
  • 1 כף מלח - או לפי הטעם.
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס - או לפי הטעם.
  • 1 בצל בינוני יבש/אדום קצוץ.
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה - מתפיחה את הבשר בבועות אויר ויוצרת קציצות קלילות ולא דחוסות.
  • 1 כפית כמון/בהרט/כורכום - - או לפי הטעם.
  • למחבת: תרסיס שמן קנולה/ זית
הוראות הכנה:
  1. על הגז:
  2. על הגז: שמים את כל החומרים בקערה. מרטיבים את הידיים, מערבבים בקערה את כל החומרים טוב טוב כמספר דקות. נערבב בידיים פתוחות ותוך פיזור ולא בלישה עד שנראה שקיבלנו תערובת אחידה.
  3. שמים את הקערה במקרר לכשעה מינימום. אפשר להשאיר במקרר למשך יום עד השימוש.
  4. צרים מהתערובות קציצות בצורת גליל ומשטחים מעט . בקוטר של כ- 5-6 ס"מ ובעובי 2 ס"מ. השתדלו שהם לא יהיו מהודקות מידי.
  5. משמנים מעט מחבת. מחכים עד שהמחבת חם מאוד. צולים - כ 3-4 דקות מכל צד או עד שנוצרת מעין טבעת אפרפרה מעל הצד הנצלה ורק אחר כך הופכים לצד השני.
  6. לוקחים קבב אחד, בודקים כי בושל כמו שצריך. במידה ורואים כי טוב מגישים.
  7. תוספות אפשריות: סלט ירקות, טחינה , חציל על האש, תפוחי אדמה. בפיתה/טורטייה.
  8. בתנור:
  9. בתנור: חממו תנור ל - 200 מ"צ טורבו, שמים את הקבבים על רשת אפייה ועליה נייר אפייה. צרו חריצים על הנייר עם מספריים /סכין כדי שהנוזלים יזלגו ולא ישארו בתבנית הקבב או עם "תבנית פיצה לאפייה"- עם חורים. כמו שאנחנו עשינו.
  10. קחו תבנית אפייה נוספת עם נייר אפייה שתתפוס את הנוזלים שלא יפלו על תחתית התנור, ושימו אותה מתחת לתבנית הבשר. אפשר עם מרווח.
  11. אופים 12 דקות או עד שהקבבים משחימים.
  12. בעזרת מלקחיים הופכים את הקבבים. מנימיכים חום ל 180 מ"צ ואופים עוד 6 דקות.
  13. מוציאים קבב אחד עם מלקחיים לשולחן העבודה. פורסים אותה באמצע ורואים שמוכן. במידה ומוכן, מוציאים מהתנור- מגישים.
  14. תוספות אפשריות: בפיתה/ טורטייה, סלט ירקות, טחינה, ירקות צלויים בתנור.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 29/10/2018

תגובות והערות: (1)
 אלי
04/05/2023
5/5

המתכון הכי טוב מבחינתי.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
5 משתמשים סימנו 'כן'