מתכון פאי שוקולד עם קרמל, בננה וקצפת | יס-שף

פאי שוקולד עם קרמל, בננה וקצפת

מאפים | פאי | חלבי  
דירוג  

פאי בננות מתוק בנראות מקסימה. קל להכנה וטעים טעים. פתיתי שוקולד, נחים על שכבה של קרם פרש קצפתי, שנח על שכבה של בננות טעימות. מתחתיהן, שכבה של מלית מקורמלת והבסיס: קלתית שוקולד פריכה ונימוחה - בקיצור.. חוויה בכל ביס. קינוח מושלם. הכנת הקרמל קלה מאוד. מתכון מושלם גם למי שמקרמל לראשונה.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • תבנית לפאי עגולה קוטר 22-26 ס"מ /2 תבניות פאי עגולות קוטר 20 ס"מ/  6 תבניות פאי קטנות קוטר 10 ס"מ גובה 3 ס"מ- תבניות משומנות מעט ומקומחות מעט. 
  • סיר בינוני נקי ויבש - לקרמול.
  • סיר קטן - לשמנת המתוקה. 
  • מיקסר וו גיטרה+וו הקצפה+וו גיטרה / מעבד מזון/ קערה +מטרפה. 
  • מערוך
  • כף ערבוב.
  • נילון נצמד.
  • מזלג.
  • מברשת.
  • קערה קטנה.
  • מגררת דקה.
  • משקולת/ שעועית/ חומוס
  • סכין /סכין לחיתוך ירקות בצורת גלים.
  • פלטה מדורגת. 
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • להכנת הקלתית:
  • קמח רגיל 225 גרם - מנופה.
  • אבקת קקאו משובח 20 גרם - מנופה.
  • אבקת סוכר 2 כפות - מנופה.
  • קורט מלח / 1/8 כפית
  • חמאה ללא מלח- 150 גרם קרה מאוד.
  • 3 כפות מים קרים /שמנת מתוקה.
  • לאפייה העיוורת: ביצה S - טרופה.
  • להכנת הקרמל, המלית:
  • 110 גרם סוכר לבן.
  • 45 מ"ל מים
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה.
  • קורט מלח - 1/8 כפית.
  • 1 ביצה L וגם + 3 חלמונים (הצהוב של הביצה).
  • לעיטור וטעם:
  • 2-3 בננות מעט לפני בשלות. גדולות. על הבננות לא להיות בשלות כיוון שהפאי גם ללא הבננות מתוק ויש בטעם הבננות לפני הבשלות כדי לתרום ולאזן לכדי שלמות.
  • קרם:
  • 150 גרם שמנת מתוקה.
  • 75 גרם קרם פרש -אפשר לקנות בחנויות אפייה או להכין לבד- לינק למתכון בהמשך.
  • 30 גרם שוקולד מריר מגורר.
הוראות הכנה:
  1. להכנת הקלתית: נשמן ונקמח מעט את התבנית. נשים במקפיא.
  2. עם סכין חד נחתוך את החמאה לפרוסות דקות ועם הידיים נחתוך ממנה קרעים ונזרוק לתבנית המיקסר. נוסיף את הקמח ואבקת הסוכר ונערבב בפולסים. נוסיף את שאר החומרים ונערבב בפולסים. נראה כי החומרים אינם הופכים לבצק. נלוש את הבצק עם הידיים בקערה עד איחוד. נעביר למקרר עם נילון נצמד לשעה מינימום. אפשר גם ללילה.
  3. על גבי משטח מקומח, נרדד את הבצק לעובי של כ 1/2 ס"מ. קוטר הבצק צריך להיות בכ- 6 ס"מ יותר גדול מקוטר התבנית. מהדקים בעדינות על הבסיס והדפנות. דוקרים עם מזלג את הבסיס 5-6 פעמים במקומות שונים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
  4. לאחר מכן אופים באפייה עיוורת: מחממים תנור 180 מ"צ טורבו. שמים על התבנית נייר אפייה. שמים את המשקולת. מכניסים לתנור ל 15 דקות.
  5. מוציאים מהתנור. בזהירות מוציאים את נייר האפייה עם המשקולת. בקערה קטנה שמים את הביצה. מערבבים. עם מברשת מורחים על הבסיס והצדדים. מכניסים שוב לתנור ל 20 דקות. מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט. אפשר לשים במקפיא. אפשר להכין גם יום לפני.
  6. ואז ממשיכים בהכנת הקרמל. נחמם תנור 150 מ"צ טורבו.
  7. בסיר אחד נשים יחד את הסוכר ומים. נדליק את הגז על אש בינונית ונשאיר זאת כך עד שכל הסוכר ימס. אין צורך לערבב.
  8. בסיר שני, נשים את השמנת המתוקה, נשים את הגז על אש קטנה עד שהשמנת תגיע לכמעט רתיחה ואז נכבה אש.
  9. שהסוכר נמס, ננמיך את האש ועכשיו הצבע של הסוכר ישתנה לצבע זהוב.
  10. נוסיף בזהירות את השמנת החמה לקערת הסוכר המקורמל. נוסיף מלח. נשים בצד כ 20 דקות.
  11. נוסיף את הביצים ונערבב לאיחוד.
  12. נמזוג לקלתית. נכניס לתנור 150 מ"צ טורבו ל כ-45 דקות. אמצע הקלתית צריך להיות מעט מתנדנד.
  13. לאחר שמוכן נשים על רשת קירור עד קירור מוחלט.
  14. לאחר מכן. נחתוך את הבננות לפרוסות דקות. אותם נפזר על המלית. *
  15. במיקסר נערבב יחד את הקרם פרש והשמנת המתוקה עד רגע לפני שמקשיח.
  16. נעביר את הקרם על הבננות עם פלטה מדורגת. על הכל נפזר שוקולד מריר מגורר. מוכן להגשה. לשמור במקרר.
  17. *אפשר גם לשים את הבננות כשכבה עליונה ובשלב זה לשים את הקצפת.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 17/11/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'