מתכון עוגת מייפל בחושה | יס-שף

עוגת מייפל בחושה

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

עוגת בחושה ונהדרת עם סירופ מתוק ומיוחד: סירופ מייפל. סירופ מייפל הוא ממתיק המופק מעץ המייפל שמקורו לרוב בקנדה. הסירופ מוסיף מתיקות משגעת, ולא מוגזמת, לעוגה. עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה מאוד.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 55 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

תבנית קוטר 24-26 ס"מ משומנת ומקומחת מעט. אפשר גם תבנית בבקה/קוגלהוף או מרובעת 20 ס"מ. 
מיקסר +  וו גיטרה /  קערה + מטרפה.
קערה.
לקקן.
סכין.
מזלג.

מרכיבים:
  • 180 גרם חמאה / לפרווה מחמאה -רכה.
  • 4 ביצים L.
  • ½1 כוסות סוכר לבן.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה / לפרווה: שמנת צימחית/ מיץ תפוזים/ מים.
  • 2 כוסות קמח לבן- מנופה.
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
  • סירופ מייפל - בנדיבות.
הוראות הכנה:
  1. נחמם תנור 180 מעלות צ.
  2. בקערה נערבב יחד את הקמח ואבקת האפייה- נשים בצד.
  3. במיקסר נערבב יחד סוכר וחמאה כ5 דקות ללא התערבות. חשוב לחכות את ה-5 דקות כדי שהתערובת תהיה אוורירית.
  4. נוסיף את הביצים . נוסיף אחת בכל פעם ונערבב לאחר ההוספה.
  5. נוסיף את הוניל.
  6. נוסיף את השמנת במזיגה איטית. עד מרקם אחיד.
  7. ננמיך מהירות ונוסיף בשלבים את הקמח. עד שנוצר מרקם אחיד וחלק.
  8. נעביר עם לקקן את הבלילה לתבנית.
  9. נכניס לתנור ל 45 דקות. לאחר 45 דקות נכניס סכין למרכז העוגה. אם הסכין יוצא נקי- העוגה מוכנה. נעביר לרשת קירור.
  10. עם מזלג נדקור את העוגה לאורכה ולרוחבה. נשפוך את הסירופ לכל אורכה ורוחבה של העוגה בנדיבות. אל דאגה, הנוזל יספג בעוגה.
  11. נחכה עד קירור מוחלט. שומרים במקרר.


*המלצות לסירופים נוספים:
**סירופ קפה: נחמם בסיר קטן 1 כוס סוכר +2 כפיות נס קפה +2 כפיות אבקת קקאו +2 כוסות מים >נערבב טוב עד שהסוכר נמס - יש להכין את הסירופ קפה ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור לרשת הקירור. ראו סעיף 11. 
**סירופ לימון. להוראות ההכנה לסירופ- לחצו כאן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/11/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'