מתכון מרק קרם כרישה | יס-שף

מרק קרם כרישה

מרקים | ירקות | חלבי  
דירוג  

מרק קל להכנה וטעים. חובה לאוהבי הכרישה בחורף קר אבל לא רק. האחות המעודנת של הבצל במלא הודרה. מנה ראשונה נפלאה או מנת מרק לכל הזדמנות.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

בלנדר/ מעבד מזון.
קערה.
סיר בינוני+ מים.
מסננת.
קערה.
כף ערבוב.
לקקן.

מרכיבים:
  • 3-5 כרישות (רק החלק הלבן) פרוס.
  • 5 כוסות ציר ירקות או מים.
  • 1 כפית סוכר לבן.
  • מלח שולחן- לתיקון תיבול - אם צריך.
  • כפית פלפל לבן - או לפי הטעם.
  • 1 צרור פטרוזליה/ 5 קוביות בזליקום או פטרוזליה קפואה.
  • 2 כפות מיץ לימון טרי. סחוט.
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 1/2 כוס יין לבן.
הוראות הכנה:
  1. מחממים סיר עם 5 כוסות ציר עוף. שמים בו את פרוסות הכרישה. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר. מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה.
  2. שופכים למסננת את הכרישה אבל שומרים את המים בקערה ומחזירים אותם לסיר.
  3. מעברים לבלנדר ומרסקים את הכרישה.
  4. מחזירים את הכרישה לסיר ומרתיחים שוב. מנמיכים אש.
  5. מוסיפים את היין, סוכר, הפלפל הלבן מערבבים- לא את המלח. בציר עוף יש מלח רב. נשים רק בסוף לתיקון תיבול אם יהיה צורך.
  6. במעבד מזון מרסקים את הפטרוזליה עם מעט מרק מהסיר.
  7. ממעבד המזון מעבירים את הפטרוזליה חזרה לסיר. אפשר להעזר בלקקן.
  8. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ואת השמנת, מערבבים. מחממים עד כמעט רתיחה.
  9. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך. מוכן להגשה.
  10. אפשר לגרד גבינה קשה על המרק ולקשט בעלי פטרוזליה. אפשר לשים מעט שמנת שהוקצפה או קרם פרש ולהניח כרישה שהשארתם בצד לפני הריסוק.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/11/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'