מתכון כרובית בתנור של סבתא שמחה | יס-שף

כרובית בתנור של סבתא שמחה

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

כרובית התבלינים של סבתא שמחה, הם שם דבר במשפחה. הכרובית נאפת בתנור. קלה להכנה וטעימה מאוד. יכולה לבוא כתוספת לכל ארוחה בשרית וגם כנישנוש בריא.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • קערה גדולה.
  • כף ערבוב.
  • תבנית + נייר אפייה.
  • מזלג - לבדוק כי הכרובית רכה.

מרכיבים:
  • 1 כרובית פרוסה לפרחים. כ 1 קילוגרם- אין צורך לבשלה לפני.
  • 1.5 כוסות שמן זית/קנולה.
  • 1כף שטוחה פפריקה מתוקה/ חריפה - בהתאם לטעם הרצוי.
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום.
  • 3/4 כפית מלח - או לפי הטעם.
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס - או לפי הטעם.
  • 3 שיני שום כתושות/ או כפית של אבקת שום - היתרון של אבקת השום שהיא נותנת ריח וטעם שומי - בלי המרקם השומי. לבחירתכם.
  • לעיטור וטעם: - לא חובה
  • מעט שומשום לבן או שחור / פירורי לחם / גרעיני כוסברה מעוכים מעט בעלי.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל- 180 מ"צ טורבו.
  2. בקערה שמים את כל המרכיבים - מלבד המרכיב לעיטור והכרובית - מערבבים טוב.
  3. לוקחים פרח כרובית. טובלים אותו ברוטב מכל הצדדים ושמים על נייר האפייה שעל תבנית האפייה, וכן הלאה. שמים את הכרוביות אחת ליד השנייה.
  4. מעטרים וזורעים מעט שומשום על כל כרובית. *גם לא חייבים לבחור, אפשר גם לפזר, בנוסף, מעט פירורי לחם וזרעי כוסברה. *אם בחרתם זרעי כוסברה- לכוסברה יש טעם דומננטי. קחו מעט מאוד זרעי כוסברה, כבשו מעט בעלי, רק כדי לפתוח אותם ופזרו על הכרוביות.
  5. אפשר לקחת פקעת שום לחתוך אותה לחצי, לשים גם על ניר האפייה, אם רוצים אפשר לטבול אותה ברוטב מהקערה.
  6. מכניסים לתנור לכ-40 דקות או עד שהכרובית רכה ופריכה מבפנים. *ניתן לבדוק עם מזלג. ננעץ את המזלג בכרובית האפוייה. אם המזלג ננעץ בקלות- הכרובית מוכנה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 07/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'