מתכון תבשיל עוף וכרוב לבן | יס-שף

תבשיל עוף וכרוב לבן

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

תבשיל שהוא שילוב נהדר וטעים של כרעי עוף וכרוב. מנה מפנקת. המתיקות על הכרוב מתחברת מצוין עם הטעם מלא התבלינים של העוף. תבשיל קל להכנה. מנה מנחמת וטעימה לשבת חורפית.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 25 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • סיר קוטר כ-30  ס"מ + מכסה.  רצוי סיר ברזל או סיר לבישול ארוך.
  • כף ערבוב.
  • מלקחיים- לא חובה.

מרכיבים:
  • 3 גזרים בינוניים - חתוכים ל 3-4 פרוסות.
  • 1 כפית מלח- או לפי הטעם.
  • 1 כפית סילאן.
  • 3 כרעיי עוף (שוק וירך מחוברים) - מופרדים.
  • 1 בצל לבן גדול - מטוגן עד הזהבה.
  • 1 כרוב - כ 920 גרם - חתוך לרצועות
  • 1 כפית מלח- או לפי הטעם.
  • 2 עלי דפנה.
  • 3 גזרים בינוניים - חתוכים ל 3-4 פרוסות.
  • ½ כפית פלפל שחור - או לפי הטעם.
  • 1 כפית סילאן.
  • ½ כפית כורכום
  • 2 עלי דפנה.
  • 1 בצל לבן גדול - מטוגן עד הזהבה.
  • ½ כפית פלפל שחור - או לפי הטעם.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה/ חריפה - או לפי הטעם
  • 1 כפית מלח- או לפי הטעם.
  • 1 כפית סילאן.
  • ½ כפית כורכום
  • מים.
  • מעט שמן קנולה - לסיר.
  • 2 עלי דפנה.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה/ חריפה - או לפי הטעם
  • מעט מלח ופלפל- לעוף.
  • מים.
  • ½ כפית פלפל שחור - או לפי הטעם.
  • מעט שמן קנולה - לסיר.
  • ½ כפית כורכום
  • מעט מלח ופלפל- לעוף.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה/ חריפה - או לפי הטעם
  • מים.
  • מעט שמן קנולה - לסיר.
  • מעט מלח ופלפל- לעוף.
הוראות הכנה:
  1. להוסיף לסיר את הבצל המטוגן ואת פרוסות הגזר ולערבב מעט. להוסיף את הכרוב. 2.5 כוסות מים*. לערבב. לסגור מכסה. לבשל כ- 30 דקות על אש קטנה-בינונית. עד שהכרוב יוריד מנפחו.
  2. להוסיף את העוף. להניח אותו על קרקעית הסיר. *אם יש צורך, להוסיף מים עד שיכסה כמעט את כל העוף.
  3. להוסיף את שאר התבלינים לסיר. לערבב טוב.
  4. להביא לרתיחה. להנמיך אש. לשים מכסה.
  5. לבשל 50 דקות: *כשלאחר 30 דקות לפתוח מכסה.להגביר אש- כדי לאדות נוזלים. לערבב. לטעום ולתקן תיבול, אם צריך. *לבשל עוד כ- 20 דקות.
  6. להוסיף את העוף. להניח אותו על קרקעית הסיר. *אם יש צורך, להוסיף מים עד שיכסה כמעט את כל העוף.
  7. נשים את העוף בקערה. נשים מעט מלח ופלפל שחור ונעסה עם הידיים.
  8. בסיר נחמם מעט שמן קנולה.להוסיף את העוף ולסגור אותו מכל הצדדים. עד שהוא זהוב. להעביר לקערה. אפשר בעזרת מלקחיים.
  9. להביא לרתיחה. להנמיך אש. לשים מכסה.
  10. להוסיף לסיר את הבצל המטוגן ואת פרוסות הגזר ולערבב מעט. להוסיף את הכרוב. 2.5 כוסות מים*. לערבב. לסגור מכסה. לבשל כ- 30 דקות על אש קטנה-בינונית. עד שהכרוב יוריד מנפחו.
  11. לבשל 50 דקות: *כשלאחר 30 דקות לפתוח מכסה.להגביר אש- כדי לאדות נוזלים. לערבב. לטעום ולתקן תיבול, אם צריך. *לבשל עוד כ- 20 דקות.
  12. להוסיף את שאר התבלינים לסיר. לערבב טוב.
  13. להוסיף את העוף. להניח אותו על קרקעית הסיר. *אם יש צורך, להוסיף מים עד שיכסה כמעט את כל העוף.
  14. להביא לרתיחה. להנמיך אש. לשים מכסה.
  15. לבשל 50 דקות: *כשלאחר 30 דקות לפתוח מכסה.להגביר אש- כדי לאדות נוזלים. לערבב. לטעום ולתקן תיבול, אם צריך. *לבשל עוד כ- 20 דקות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'