מתכון פרוסות חזה עוף במרינדה אסייתית | יס-שף

פרוסות חזה עוף במרינדה אסייתית

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

תבשיל חזה עוף במרינדה מושלמת. עם נגיעות אסייתיות אבל סה"כ טעם ים תיכוני כמו שאנחנו אוהבים. קל להכנה וטעים מאוד.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:


  • מחבת/סיר. קוטר כ-28 ס"מ.
  • 3 קערות.
  • כף ערבוב.

מרכיבים:
  • למרינדה:
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור.
  • 2 כפות רוטב טריאקי*.
  • 2 כפות סויה.
  • 2 חלבונים (הלבן של הביצה).
  • 2 כפות גי'נג'ר/זנגביל - מגורר.
  • לתבשיל:
  • כ-1/4 כוס שמן קנולה- לטיגון.
  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות.
  • 1 פלפל חריף, לא גדול , פרוס. אפשר גם חצי.
  • 6 שיני שום, פרוסות.
  • 4 -5 בצלים ירוקים (בצל גינה), פרוסים לכל אורכם.
  • חצי כרישה - פרוסה לעיגולים לכל אורכה - לא חובה.
  • 1 פטריה גדולה או 4 קטנות שמפיניון או פורטובלו- פרוסות וחתוכות עבה.
  • מלח - לפי הטעם.
  • פלפל שחור גרוס - לפי הטעם.
  • 1/8 כפית סוכר-לא חובה.
  • כ-1/2 כוס מים.
  • * אם אין טריאקי - אפשר 4 כפות רוטב סויה.
הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה מערבבים את המרינדה מכניסים את רצועות העוף ומערבבים טוב. משאירים על השיש כחצי שעה.
  2. בקערה שמים יחד: שום פרוס, פלפל חריף ובצל ירוק.
  3. במחבת מטגנים עם מעט שמן קנולה את הפטריות עם הכרישה. מערבבים מידי פעם עד שכרישה מזהיבה מעט- מעבירים לקערה.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, מניחים אחד אחד את פרוסות העוף במחבת, לאחר שצד אחד משחים הופכים לצד השני. מה שמוכן מחזירים לקערה.
  5. מוסיפים לאותו המחבת, אם יש צורך להוסיף מעט קנולה, את קערת הבצל הירוק. מערבבים ומטגנים כ-5-10 דקות, עד שבצל הגינה מטגן מעט.
  6. מוסיפים את העוף ואת קערת הכרישה. מערבבים.
  7. מתבלים במלח, פלפל וסוכר. מערבבים.
  8. מוסיפים את המים ועל אש בינונית מבשלים עוד 5 דקות ומגישים למרכז השולחן. אפשר להגיש עם תוספת אורז.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/01/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'