מתכון עוגיות גבינת שמנת נהדרות | יס-שף

עוגיות גבינת שמנת נהדרות

דירוג  

עוגיות עם גבינת שמנת, הם עוגיות רכות במיוחד, מתוקות וממש נמסות בפה. עוגיות וגבינת שמנת הם שילוב מנצח.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שומרות על צורתן לאחר האפייה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 25 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

מרכיבים:
  • 115 גרם חמאה, רכה.
  • 170 גרם גבינת שמנת, רכה.*
  • 400 גרם סוכר / סוכר קנים.
  • 2 כפיות תמצית וניל / אניס.
  • 1 ביצה L.
  • 3 כוסות קמח לכל מטרה (375 גרם) - מנופה + למשטח העבודה + מעט לחותכנים.
  • 1 כפית קורנפלור - מנופה.
  • 1/4 כפית אבקת אפייה.
  • *תעבירו לקערה. תנו לגבינה להיות כך בטמפרטורת החדר, ליד החמאה, עד שהיא תהיה רכה וקלה לערבוב. הגבינה כפי שהיא, לא תתפזר באחידות בבלילה.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר מערבבים חמאה וגבינת שמנת, עד איחוד.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה ווניל. מערבבים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה : קמח, קורנפלור ואבקת אפייה.
  4. מפעילים מיקסר על מהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את קערת הקמח.
  5. עוטפים בנילון נצמד ולמקרר לכ- 30 דקות. (לא חובה. כי גם לאחר מכן הבצק עדין דביק אבל מעט פחות, אז לדעתנו כדאי לשים במקרר).
  6. מחממים תנור 175 מ"צ טורבו. מעבירים את הבצק למשטח נקי, המאובק בנדיבות בקמח.
  7. נחצה את הבצק ל 4 ונעבוד כל פעם על רבע אחר. היתר נשאיר במקרר. אם יהיה צורך והבצק יהיה מידי דביק נוסיף קמח.
  8. נרדד את הבצק לעלה של כ- 1/2 ס"מ. אם אתם מתכננים לקשט את העוגיות ברויאל איסינג או שוקולד אפשר גם יותר. אם לא, אפשר גם פחות.
  9. נקמח מעט את החותכנים וניצור צורות בבצק. נעביר לנייר האפייה.
  10. לא חובה- להעביר למקפיא ל 15 דקות. נעביר לתנור לכ -8-12 דקות.
  11. נעביר לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  12. אם נשאר מעט קמח על העוגיות כתוצאה מהרידוד, אפשר לנער את הקמח בקלות עם מברשת.
  13. לאחר מכן, נעביר לכלי אטום בטמפרטורת החדר.
  14. אם רוצים, לאחר קירור מוחלט אפשר להמשיך ולקשט את העוגיות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/02/2019

תגובות והערות: (1)
 גליה כהן
12/03/2019
5/5

עוגיות משגעות. תודה.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'