מתכון עוגת קרם נורווגית, עוגת קרם נורבגית הכי טעימה | יס-שף

עוגת קרם נורווגית, עוגת קרם נורבגית הכי טעימה

עוגות | ספוג | חלבי  
דירוג  

עוגת קרם נורבגית, שהיא עוגת שכבות נורווגית, שהיא אחת העוגות הידועות והאהובות בנורבגיה היפה והרחוקה. העוגה הנה עוגת ספוג פשוטה ובין השכבות מתחולל הנס. שכבות מלאי פירות, אגוזים , קרמים ועוד. ממש למשתה בסדרה משחקי הכס. עוגה חגיגית, יפה ומאוד טעימה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ספוג

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • תבנית קוטר 20 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט.
  • מיקסר + וו הקצפה.
  • לקקן.
  • חותך עוגות/ סכין משונן.
  • נייר אפייה.
  • כפית.
  • פלטה מדורגת.
  • מגש מסתובב- לא חובה.
  • קיסם עץ.

מרכיבים:
  • לעוגת הספוג:
  • 5 ביצים L- בטמפרטורת החדר (300 גרם).
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 250 גרם קמח לכל מטרה / עוגות - מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • למילוי:
  • כ- 1 כוס מיץ תפוזים (או חלב).
  • כ-1 כוס ריבת תות.
  • כ-100 גרם אגוזים קצוצים גס. מלך או פקאן.
  • 3 בננות בשלות - פרוסות.
  • כ-2 חבילות תותים פורסים (בעונה).
  • כל פרי אחר פרוס לחתיכות קטנות שתרצו להוסיף לקישוט העוגה או להוסיף לשכבות. אוכמניות, פטל, מנגו וכדומה אפשר גם שוקולדים קצוצים או כל רעיון אחר.
  • קרם וניל: - מתכון בהמשך - (נקרא גם קרם פטיסייר).
  • קרם השמנת:
  • 650 גרם שמנת מתוקה.
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כף שטוחה קורנפלור.
  • 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל (110 גרם).
הוראות הכנה:
  1. להכנת העוגה: מחממים תנור ל 165 מ"צ.
  2. מקציפים ביצים וסוכר לקצף נוקשה ואורירי כ- 5-6 דקות על מהירות בינונית.
  3. מוציאים את הקערה מהמיקסר מוסיפים בשלבים קמח ואבקת אפייה. מערבבים עם לקקן בתנועות רכות.
  4. מערבבים כמה שצריך, עד שנוצרת תערובת חלקה. הכנסו גם לקרקעית הקערה עם הלקקן לראות שלא חבויים גושים בבלילה.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
  6. מניחים את העוגה על הקו התחתון בתנור לכ- 40 דקות. או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם בננעץ מרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מעבירים לרשת קירור לצינון. נותנים לעוגה להתקרר מעט ואחר מכן משחררים בעדינות את העוגה מהתבנית.
  8. מחלקים את העוגה ל -3 שכבות.
  9. במיקסר מכינים את הקרם שמנת: מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים יחד על מהירות בינונית - עד שנוצר מרקם קרמי יציב.
  10. מכינים את הקרם וניל- לינק למתכון בהמשך*.
  11. עם כפית מפזרים על כל העוגה מעט מיץ תפוזים. כך שייספג בעוגה. מחכים כ-5 דקות לתת למיץ לחלחל ולהיספג בעוגה.
  12. עם פלטה מדורגת, מורחים את הריבה סביב כל קוטר העוגה.
  13. מורחים בנדיבות את הקרם וניל מעל הריבה.
  14. מורחים על הקרם וניל את הקרם שמנת. בנדיבות.
  15. מפזרים על הקרם 1/3 מהבננות 1/3 מהאגוזים, 1/3 תותים (בעונה. זה השלב שאם רוצים, ניתן להוסיף עוד פירות, שוקולד או כל רעיון אחר.
  16. מניחים את השכבה השנייה ועושים את אותו הדבר. (חוזרים לשלב 12).
  17. מניחים את השכבה העליונה, השלישית. ומפזרים את מיץ התפוזים על העוגה.
  18. עוברים למרוח את קרם השמנת הנותר על כל העוגה. יוצרים שכבה ראשונה ומכניסים למקרר לכרבע שעה וממשיכים לצפות את העוגה. עד שאתם מרוצים מהתוצאה.
  19. ואז מקשטים: בתותים (בעונה), בזילופי קרם, בפירות, אפשר גם לקשט בעלי מנטה, שוקולד או כל רעיון אחר שתרצו.
  20. מכניסים למקרר למינימום שעה. מגישים.
  21. שומרים במקרר.
  22. *הפרחים על העוגה, הנם פרחים אכילים. אין להגיש מרכיב לא אכיל בהגשת דברי מאכל.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 18/03/2019

תגובות והערות: (2)
 סיגל
08/07/2021
5/5

עוגה מהממת

 דנה
17/05/2019
5/5

העוגה מדהימה. ממש טעימה.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'