מתכון עוגיות אמפייר ביסקוויט, עוגייה סקוטית אלגנטית | יס-שף

עוגיות אמפייר ביסקוויט, עוגייה סקוטית אלגנטית

עוגיות | עם מילוי | חלבי  
דירוג  

העוגייה הכי פופולרית ואהובה בסקוטלנד- העוגיות של האימפריה. אמפייר ביסקוויט. העוגייה כלכך טעימה ולכן יש לה שורשים ממלחמת העולם הראשונה. העוגייה מורכבת משתי שכבות של עוגייה ובניהם ריבה, מעוטרת בציפוי סוכר ומקושטת בדובדבן. אלגנטי וטעים. מומלץ וקל להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  עם מילוי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • קורצן עגול /עגול משונן. (אנחנו השתמשנו בקורצן קוטר 6.5 ס"מ).
    *ניתן להשתמש בכל קורצן/ חותכן  שתרצו. זוהי הצורה הקלאסית.
  • קערה בינונית.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • רשת קירור.
  • כף.
  • פלטה מדורגת

מרכיבים:
  • ריבת פטל או תות שדה.
  • 130 גרם - סוכר לבן.
  • 250 גרם - חמאה - רכה. (לפרווה: מחמאה או מרגרינה).
  • ביצה 1- L.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 500 גרם - קמח רגיל- מנופה + מעט למשטח העבודה.
  • 200 גרם אבקת סוכר- מנופה.
  • 2 כפות - מים רותחים.
  • 1/4 כפית - תמצית וניל.
  • דובדבנים מזוגגים לקישוט. *כמובן שניתן לעטר בכל רעיון אחר. אבל זהו הקישוט הקלאסי, אלגנטי.
הוראות הכנה:
  1. הקציפו את החמאה הרכה במיקסר והוסיפו את הסוכר. הקציפו עד שהם מוקצפים היטב.
  2. הוסיפו את הביצה. הקציפו מעט.
  3. הוסיפו את הקמח, מלח- ערבבו על מהירות נמוכה עד איחוד. אין לערבב יותר מידי.
  4. העבירו את הבצק למשטח העבודה ורדדו לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
  5. עם הקורצן צרו עיגולים בבצק והעבירו לתבנית האפייה.
  6. חממו תנור ל 180 מ"צ.
  7. הכניסו את העוגיות לתנור לכ- 10-15 דקות. שימו לב שיהיה להם צבע זהוב בהיר.
  8. לאחר שהעוגיות מוכנות העבירו אותם לרשת קירור.
  9. בזמן הזה מכינים את הציפוי. שימו בקערה את אבקת הסוכר. הוסיפו 2 כפות של מים רותחים. זה נראה קצת.. אבל זה בדיוק מה שצריך. מערבבים טוב עם כף.
  10. מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים. אם המרקם נראה לכם גבישי מידי הוסיפו 1/8 כפית מים. הזהרו עם המים. טיפת מים יותר מידי והסוכר עלול להפוך נוזלי. המטרה היא ציפוי במרקם קרמי.
  11. מחלקים את העוגיות לשתי קבוצות שוות. את הקבוצה הראשונה יש לעטר בציפוי. לוקחים מעט ציפוי סוכר עם פלטה מדורגת ומורחים על העוגייה כך שיווצר עיגול המכסה את העוגייה. העוגייה עוד קצת חמה וזה בסדר.
  12. על הקבוצה השנייה של העוגיות מורחים ריבה. לא בנדיבות רבה מידי כדי שלא יצא מגבולות העוגייה כשיווצר הסנדוויץ.
  13. על הריבה מניחים את חלק העוגייה העליון, עם הציפוי. מעבירים לרשת הקירור.
  14. כל עוגייה מעטרים בחצי דובדבן או דובדבן שלם. אפשר לפדר מעל מעט אבקת סוכר. משאירים על רשת הקירור עד קירור מוחלט.
  15. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 28/03/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'