מתכון עוגת זברה חגיגית | יס-שף

עוגת זברה חגיגית

עוגות | גבינה | חלבי  
דירוג  

עוגת הפסים שאנחנו כלכך אוהבים בגרסה החגיגית.קלה להכנה ומאוד טעימה. עוגת זברה עם עוגיות לוטוס, מרשים וטעים.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  גבינה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 15 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית עגולה קוטר 24, משומנת מעט מאוד/ רצוי מתפרקת.
  • לקקן.
  • פלטה מדורגת.
  • קערית מרק.

מרכיבים:
  • לקרם גבינה:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 120 גרם אבקת סוכר (מנופה).
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
  • 450 גרם גבינת שמנת 25%.
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%-5%.
  • לעוגיות:
  • ככוס חלב.
  • 700 גרם עוגיות לוטוס קלאסיות/ ביסקוויטים פתי בר.
  • לציפוי: (לא חובה).
  • 150 גרם (חצי כוס) ממרח לוטוס.
  • הצעה נוספת לציפוי: 2 גביעי YOLO שוקולד מריר: מערבבים בקערה את שני הגביעים ומעטרים את העוגה. מצננים לפחות שעה לפני ההגשה.
הוראות הכנה:
  1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים עוד 20 שניות.
  2. שומרים כוס בצד מהקרם.
  3. מוזגים לתבנית אפשר להעזר בלקקן.
  4. מפזרים בצורה שווה.
  5. בקערת מרק שופכים מעט חלב.
  6. טובלים כל עוגייה בחלב. כל צד 3 שניות.
  7. מסדרים את העוגיות בתוך העוגה במעגל, העוגיות יכולות להיות לאורך או לרוחב על פי בחירתכם. כך יוצרים מספר מעגלים. עם רווח בין אחד לשני. ממלאים את התבנית כולה בעוגיות מסודרות במעגלים.
  8. מצפים את העוגה בקרם שנותר. כך שיכסה את הלוטוס.
  9. מעבירים למקפיא למשך כשעתיים , לאחר מכן מעבירים למקרר, אפשר גם רק למקרר. עד שהעוגה מתיצבת. מספר שעות.
  10. אחר שהעוגה התייצבה מחלצים אותה מהתבנית.
  11. ביום ההגשה: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה. מחממים מעט במיקרוגל עד מרקם נוזלי. ניתן לממרח להתקרר מעט. איננו רוצים כי ימיס את העוגה.
  12. נפזר על העוגה בצורה שווה. אפשר להעזר בפלטה מדורגת.
  13. נכניס למקרר לחצי שעה לפחות לתת לקרם להתייצב.
  14. נקשט ונגיש. שומרים במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/06/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'