מתכון תפוחי אדמה פיקנטים בתנור | יס-שף

תפוחי אדמה פיקנטים בתנור

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

תפוחי אדמה פריכים וקרנצ'ים בתנור, עם פפריקה אדומה וירקות שורש, הם תוספת חיננית, טעימה וקלה להכנה לכל ארוחה בשרית.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • קערה גדולה + מגבת.
  • כף.
  • מזלג.

מרכיבים:
  • כ-5-6 תפוחי אדמה - לא מקולפים.
  • סלק.
  • קולורבי.
  • 2 קישואים.
  • 2 בצלים.
  • 1 כף פפריקה מתוקה - (פפריקה חריפה אינה מתאימה).
  • מלח גס- לפי הטעם (לא חובה).
  • מלחייה (לא חובה).
  • 3 כפות שמן זית/קנולה.
הוראות הכנה:
  1. פורסים את כל הירקות לפלחים או עיגולים. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים מלח גס ופפריקה מתוקה.
  3. אפשר לעסות עם הידיים.
  4. אפשר לעסות עם הידיים.
  5. נחמם תנור ל-180 מעלות.
  6. עם כף נעביר את תוכן הקערה לתבנית האפייה ונפזר באופן שווה. נכניס לתנור.
  7. לאחר כ-40 דקות בודקים בעזרת מזלג האם התפוח אדמה ושאר הירקות רכים ותפוחי האדמה השחימו. נועצים מזלג בתפוח אדמה, אם נכנס בקלות- מוכן. אם לא, יש להשאיר בתנור ולבדוק שוב לאחר כ- 15 דקות.
  8. לאחר שמוציאים מהתנור טועמים. אם חסר מלח, מפזרים מעט מעל התבנית עם מלחייה.
  9. מעבירים לכלי הגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 30/06/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'