מתכון עוגיות רוגלך  שוקולד הכי טעימות, עוגיות קרן | יס-שף

עוגיות רוגלך שוקולד הכי טעימות, עוגיות קרן

עוגיות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

מאפה בצק שמרים בצורת קרן הממולא בשוקולד. עוגיות רוגלך הללו הגיעו אלינו מהמטבח האשכנזי היהודי-פולני. רוג זה קרן בפולנית (רוגלך=קרניים), העוגייה אכן נראת כמו קרן של אייל יותר משבלול. כולנו התאהבנו בעוגיות הללו ואימצנו אותם בחום. מתכון קל להכנה, גלגולי הבצק הם קלים. ישנם כמובן גרסאות רבות לעוגיות, זאת האהובה עלינו מכולם.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 40 דקות

מספר סועדים: 30+ 

כלים:

  • מיקסר + וו לישה.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • מגבת נקייה.
  • אמבט מרים (סיר קטן מונח על סיר גדול ובו מים רותחים).
  • מברשת.
  • סיר קטן.

מרכיבים:
  • חצי קילו קמח.
  • ¼1 כוסות מים פושרים.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • המרכיבים למלית:
  • לבצק:
  • 2 שקיות סוכר וניל.
  • כף שמרים יבשים.
  • 1 ביצה.
  • כפית מלח.
  • חצי קילו קמח.
  • 100 גר' שוקולד מריר.
  • ¼ כוס שמן.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • כף שמרים יבשים.
  • 100 גר' חמאה.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • כפית מלח.
  • 2 שקיות סוכר וניל.
  • ¼1 כוסות מים פושרים.
  • 1 ביצה.
  • המרכיבים למלית:
  • 1/2 כוס סוכר.
  • 4 כפות קקאו / קקאו הולנדי.
  • 2 שקיות סוכר וניל.
  • לזיגוג:
  • ¼ כוס שמן.
  • 100 גר' שוקולד מריר.
  • כוס סוכר.
  • 1 ביצה.
  • 100 גר' חמאה.
  • ¼1 כוסות מים פושרים.
  • המרכיבים למלית:
  • 1/2 כוס סוכר.
  • ¼ כוס שמן.
  • 2 כוסות מים.
  • 4 כפות קקאו / קקאו הולנדי.
  • לעיטור: ביצה טרופה.
  • 100 גר' שוקולד מריר.
  • ¼1 כוסות מים פושרים.
  • המרכיבים למלית:
  • לזיגוג:
  • 100 גר' חמאה.
  • 100 גר' שוקולד מריר.
  • כוס סוכר.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • 2 כוסות מים.
  • 100 גר' חמאה.
  • 4 כפות קקאו / קקאו הולנדי.
  • לזיגוג:
  • לעיטור: ביצה טרופה.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • כוס סוכר.
  • 4 כפות קקאו / קקאו הולנדי.
  • 2 כוסות מים.
  • לזיגוג:
  • לעיטור: ביצה טרופה.
  • כוס סוכר.
  • 2 כוסות מים.
  • לעיטור: ביצה טרופה.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את הזיגוג, בסיר קטן על הגז מחממים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
  2. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כ-40 דקות.
  3. מרדדים. חותכים למשולשים בעדינות, ומגלגלים לרוגלעך. מעבירים לתבנית האפייה. מכסים במגבת.
  4. מתפיחים במקום חמים בין שעה-שעה וחצי,
  5. מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד באמבט מרים , מוסיפים את הסוכר והקקאו, מערבבים טוב עד שהסוכר נמס לחלוטין ומניחים להתקרר מעט.
  6. מערבבים במיקסר את כל חומרי הבצק.
  7. עם מברשת מורחים את הזיגוג על הרוגלך.
  8. מרכיבים את המנה- מרדדים את הבצק למלבן דק. מורחים על חציו, לאורך, את מילוי השוקולד ומקפלים את החצי השני מעליו.
  9. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כ-40 דקות.
  10. עם מברשת מורחים ביצה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.
  12. מרדדים. חותכים למשולשים בעדינות, ומגלגלים לרוגלעך. מעבירים לתבנית האפייה. מכסים במגבת.
  13. מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד באמבט מרים , מוסיפים את הסוכר והקקאו, מערבבים טוב עד שהסוכר נמס לחלוטין ומניחים להתקרר מעט.
  14. מעבירים לרשת קירור.
  15. מתפיחים במקום חמים בין שעה-שעה וחצי,
  16. מרכיבים את המנה- מרדדים את הבצק למלבן דק. מורחים על חציו, לאורך, את מילוי השוקולד ומקפלים את החצי השני מעליו.
  17. מכינים את הזיגוג, בסיר קטן על הגז מחממים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
  18. עם מברשת מורחים ביצה.
  19. מרדדים. חותכים למשולשים בעדינות, ומגלגלים לרוגלעך. מעבירים לתבנית האפייה. מכסים במגבת.
  20. עם מברשת מורחים את הזיגוג על הרוגלך.
  21. מתפיחים במקום חמים בין שעה-שעה וחצי,
  22. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.
  23. עם מברשת מורחים ביצה.
  24. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.
  25. מעבירים לרשת קירור.
  26. מעבירים לרשת קירור.
  27. מכינים את הזיגוג, בסיר קטן על הגז מחממים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
  28. מכינים את הזיגוג, בסיר קטן על הגז מחממים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
  29. עם מברשת מורחים את הזיגוג על הרוגלך.
  30. עם מברשת מורחים את הזיגוג על הרוגלך.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 24/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'