מתכון עוגיות פיסטוק טעימות במיוחד, עוגיות אלה אמיתית | יס-שף

עוגיות פיסטוק טעימות במיוחד, עוגיות אלה אמיתית

עוגיות | חלבי | חלבי  
דירוג  

עוגיות מקושטות בפיסטוקים ומלאות בכל טוב. מתוקות וטעימות מאוד. עוגיות לחג הרמדאן מאפגניסטן.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • קערה גדולה + מטרפה/ מיקסר + וו גיטרה.
  • קערה קטנה.
  • מברשת.
  • לקקן מסיליקון- מהסוג הקשה שניתן לערבב.
  • תבנית אפייה+ נייר אפייה.
  • משקל למטבח + כוס מדידה+כפית מדידה- לא חובה.

מרכיבים:
  • 1 ביצה L.
  • 100מ"ל או 200 מ"ל שמן קנולה. תתחילו עם 100 מ"ל ואם תרגישו שצריך להוסיף מעט. תוסיפו.
  • 150 גרם סוכר.
  • 50 גרם סוכר דמררה/חום.
  • 1 כפית הל טחון.
  • 1 כפית סוכר וניל.
  • 500 גרם קמח-מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 200 גרם קמח תירס.
  • 10 כפיות חלב.
  • 1 לזיגוג: 1 חלמון (הצהוב של הביצה) + 8 כפיות חלב.
  • כ-100 גרם פיסטוקים טחונים
  • פיסטוקים שלמים - כמספר העוגיות.
  • *כאשר מופיע מדידה בכפית נמדוד עם הכפית האוניברסליות של 5 מ"ל לכפית.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 160-170. מעלות צ.
  2. שוברים בקערה רחבה ביצה, מערבבים עם מטרפה.
  3. מוסיפים את השמן קנולה. מערבבים.
  4. מוסיפים את ההל והסוכר וניל. מערבבים טוב.
  5. מוסיפים יחד את הקמח, אבקת האפייה ואת הקמח-תירס. מערבבים מעט עם המטרפה ואח"כ שהתערובת מתחילה להיות דביקה מידי-עם לקקן. מערבבים טוב.
  6. מתחיל להווצר בצק לא חלק ועם גושי בצק.
  7. מוסיפים 10 כפיות חלב ומתחילים ללוש עם הידיים מספר דקות עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
  8. מניחים את הבצק בצד, לעשר דקות לנוח.
  9. בקערה קטנה מערבבים יחד חלב וחלמון.
  10. בידיים רטובות יוצרים כדורים ומועכים אותם לעיגול עם כף היד.
  11. לוקחים את המטרפה- החלק העליון ישמש כחותכן ליצירת צורת פרח/שמש על העוגיות.
  12. מטביעים את צורת הפרח/שמש על העוגייה. מניחים בתבנית האפייה עם מרווחים אחד מהשני.
  13. מברישים את העוגיות עם החלמון.
  14. המטרפה יצרה פסים על העוגייה. ממלאים את הפסים בפיסטוקים טחונים ובמרכז מניחים פיסטוק שלם בצורה מאוזנת, לוחצים מעט לתוך הבצק.
  15. אופציה נוספת היא פשוט לפזר את הפיסטוקים הטחונים על העוגייה ובמרכז פיסטוק שלם אותו לוחצים מעט לתוך הבצק
  16. כמובן שניתן ליצור כל דוגמא אחרת, ולפזר מעליה את הפיסטוקים הטחונים.
  17. מכניסים לתנור לכ- 10-12 דקות.
  18. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/08/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'