מתכון פאי שווארמת הודו | יס-שף

פאי שווארמת הודו

מאפים | פאי | בשרי  
דירוג  

פאי שהוא מנה עיקרית מזינה וטעימה. בסיסו הוא בצק פריך והעלה המכסה אותו הנו בצק עלים, רעיון בריטי גאוני וטעים. בפנים חגיגה שלמה של ירקות ובשר שווארמה הודו, שאין מי שלא אוהב. מנה שיש בה הכל. איזה תוספת תתאים ליד מנה שיש בה הכל? אפשר סלט עלים רענן.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, רצוי מתפרקת,  עומק כ-4 ס"מ / תבנית עגולה, רצוי מתפרקת.
  • סיר רחב, 24 ס"מ או יותר.
  • מברשת.
  • כף עץ/סיליקון לערבוב.
  • סכין / ציפור פאי לאידוי נוזלי.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • להכנת הקלתית בצק פרי- לינק למתכון בהמשך. השוני: רק להכין את הבצק על הקלתית. לא להכניס אותה לתנור. להשאיר עודף בצק של כ2 ס"מ. אפשר להשאיר את הקלתית הלא אפויה במקרר עד זמן השימוש.
  • 400 גרם בצק עלים - קנוי ומופשר.
  • 1 ביצה טרופה.
  • 1 בצל גדול קצוץ דק.
  • 1 כף שום גבישי.
  • שמן קנולה-לטיגון.
  • 500 גרם פרוסות שווארמה הודו/ בשר טחון.
  • רבע כוס מים/ ציר עוף.
  • 400 גרם תפוחי אדמה קלופים.
  • 2 פטריות פורטובלו גדולות. פרוסות לקוביות.
  • 1 כף קורנפלור מעורבב עם כף מים.
  • מלח, פלפל שחור טחון.
  • 3 כפות פירורי לחם.
  • 1 כפית בהרט.
  • 200 גרם אפונה קפואה.
  • חצי כוס כוסברה/ פטרוזליה.
הוראות הכנה:
  1. נכין את הבצק הפריך לפי ההוראות במתכון, קישור למתכון בהמשך. השוני: רק להכין את הבצק על הקלתית. לא להכניס אותה לתנור. לשהשאיר עודף בצק של כ2 ס"מ. אפשר להשאיר אותה במקרר עד זמן השימוש.
  2. בסיר בינוני עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים. נותנים להם לצטנן וחותכים אותם לקוביות קטנות. שמים בצד.
  3. מטגנים את הבצל עד השחמה. שמים בצד.
  4. מטגנים את הפטריות עד השחמה. מוסיפים את הבצל. מערבבים.
  5. מוסיפים את השוארמה מטגנים משני הצדדים.
  6. מוסיפים רבע כוס מים ומערבבים.
  7. מוסיפים את האפונה הירוקה. מערבבים.
  8. מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור, בהרט ופירורי הלחם מערבבים טוב.
  9. מוסיפים את הקורנפלור מערבבים טוב.
  10. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
  11. נותנים למילוי התקרר. אפשר להעביר לקערה או להשאיר במחבת על רשת קירור.
  12. לאחר שהמילוי הצטנן-ממשיכים.
  13. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  14. ממלאים את הקלתית עם מהמילוי. מפזרים את הכוסברה.
  15. מרדדים את בצק העלים לעיגול הגדול מעת מגודל הקלתית. מרטיבים את שולי הבצק עם מברשת בביצה הטרופה ומהדקים את שני הבצקים זה לזה. חותכים עם סכין את העודפים.
  16. אם רוצים ניתן ליצור צורות מהבצק העודף כמו עלים או כל רעון אחר ולשים על הקלתית.
  17. עם סכין חד יוצרים עיגול במרכז הפאי ומסירים את הבצק.
  18. עם מברשת מברישים את הביצה הטרופה על בצק העלים ועל הקישוטים אם יש.
  19. מכניסים לתנור לכ-50 דקות.
  20. מעבירם לרשת קירור, נותנים לפאי להתקרר כ-15 דקות. מסירים תבנית, פורסים ומגישים. שומרים במקרר.

  • להכנת הקלתית בצק פריך, לחצו כאן.  השוני: רק להכין את הבצק על הקלתית. לא להכניס אותה לתנור. להשאיר עודף בצק של כ2 ס"מ. אפשר להשאיר את הקלתית הלא אפויה במקרר עד זמן השימוש.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 20/08/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'