מתכון עוגיות פרסות שקדים טעימות במיוחד | יס-שף

עוגיות פרסות שקדים טעימות במיוחד

דירוג  

עוגיות פרסה טעימות מאוד וקלות להכנה. עוגייה קלאסית מרשימה, שתמיד מצליחה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • מיקסר + וו גיטרה. 
  • נילון נצמד.

מרכיבים:
  • 200 גרם חמאה-בטמפרטורת החדר/ לפרווה: מחמא/מרגרינה.
  • 100 גרם אבקת סוכר/ סוכר דקדק.
  • 200 גרם שקדים טחונים.
  • 250 גרם קמח- מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • לעיטור וטעם: אבקת סוכר- לא חובה.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר מערבבים יחד חמאה ואבקת סוכר. כ-5 דקות.
  2. לאחר מכן מוספים את כל שאר המרכיבים ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדור. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.
  4. מחממים תנור 180 מעלות צ.
  5. יוצרים מהבצק כדורים.
  6. מגלגלים כל כדור לגליל ויוצרים פרסה.
  7. מניחים על תבנית האפייה.
  8. אופים כ-15 דקות או עד להזהבה.
  9. מעבירים לרשת קירור.
  10. לאחר קירור מוחלט, אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר.
  11. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 28/08/2019

תגובות והערות: (1)
 נעמי כ
16/11/2021
5/5

טעים ממש


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'