מתכון עוגיות סהרונים ממכרות | יס-שף

עוגיות סהרונים ממכרות

דירוג  

סהרוני שקדים טעימים וקלים להכנה. כלכך חלק מהמשפחה. כל אירוע משפחתי או חג הם על השולחן. נמסות בפה, רכות ומתוקות. מומלצות בחום.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • מיקסר + וו גיטרה. 
  • נילון נצמד.

מרכיבים:
  • 200 גרם קמח
  • 150 גרם סוכר.
  • 180 גרם חמאה רכה/ לפרווה: מרגרינה/מחמאה.
  • 2 ביצי חופש.
  • 100 גרם שקדים טחונים.
  • 1 כפית תמצית שקדים/ וניל.
  • כף מיץ לימון סחוט.
  • מעט מלח.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 50 גרם בוטנים. טחונים לא דק-לא חובה.
  • לעיטור: אבקת סוכר.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר.
  2. לאחר מכן מוספים את כל שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדור. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.
  4. מחממים תנור ל- 180C מעלות.
  5. יוצרים מהבצק כדורים.
  6. מגלגלים כל כדור לגליל ויוצרים סהרון. כלומר מכופפים כל גליל לכחצי עיגול. מהדקים מעט בקצוות.
  7. מניחים באופן מרווח על תבנית האפייה.
  8. אופים כ-10-12 דקות או עד להזהבה.
  9. מעבירים לרשת קירור.
  10. לאחר קירור מוחלט, אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר.
  11. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 29/08/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'