מתכון עוגת דאבל מוס שוקולד ללא אפייה | יס-שף

עוגת דאבל מוס שוקולד ללא אפייה

עוגות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

עוגת מוס שוקולד בשתי שכבות ובסיס עוגיות אוראו. מושלם וקל להכנה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 5 שעות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית עגולה, מתפרקת, קוטר 26 ס"מ.
  • שקף סביב העוגה - רצוי.
  • מיקסר +וו הקצפה.
  • סיר קטן.

מרכיבים:
  • למוס שוקולד מריר:
  • 1 + 1/2מיכלים שמנת מתוקה 38%.
  • 200 גרם שוקולד מריר.
  • למוס שוקולד לבן.
  • 1 + 1/2מיכלים שמנת מתוקה 38%.
  • 200 גרם שוקולד לבן.
  • לציפוי:
  • 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%.
  • 80 גרם שוקולד מריר.
  • לבסיס: - 100 גרם חמאה מומסת- במיקרוגל או בסיר קטן על הגז.
  • 200 גרם עוגיות אוראו - מרוסקות לפירורים (אפשר במעבד מזון או לשים בשקית ולדפוק עם מערוך)/ ביסקוויטים.
  • לעיטור: סירופ שוקולד - לא חובה.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את הבסיס: מערבבים יחד את עוגיות האוראו המרוסקות והחמאה. מסדרים על בסיס העוגה. שומרים במקרר או במקפיא.
  2. מכינים את מוס השוקולד המריר: מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה (אפשר עם הבזק מלח- לא חובה). יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מעבירים למקרר לצינון, כ-3 שעות.
  3. עושים אותו הדבר עם מוס השוקולד הלבן. מעבירים למקרר לצינון, לכ-3 שעות.
  4. במיקסר מקציפים את השוקולד המריר עם מה שנשאר מהשמנת המתוקה עד קצף יציב. יוצקים לבסיס העוגה. מעבירם למקפיא לכ-30 דקות להתקשות והתיצבות.
  5. לאחר 30 דקות עושים אותו דבר עם השוקולד הלבן- יוצקים לעוגה ומעבירים למקפיא ל-30 דקות להתקשות והתייצבות.
  6. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה ומערבבים עם השוקולד המריר -עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה.
  7. מעבירים למקפיא.
  8. מוציאים למקרר כשעתיים לפני ההגשה. אפשר לקשט בסירופ שוקולד.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 11/10/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'