מתכון עוגיות לתבנית סיליקון | יס-שף

עוגיות לתבנית סיליקון

דירוג  

תבניות מסיליקון אינם רק לבצק סוכר או לשוקולד. ניתן בהחלט להשתמש בהם להכנת עוגיות טעימות ויפות. לעיתים אנו רוצים להשתמש בתבניות לעוגיות מסיליקון בצורת פרח, פרפר או בכל צורה מעט יותר מורכבת. בצורות אלה חשוב לנו כי העוגייה תתאים לאפייה בתבנית וכי נטפל בתבנית בצורה הכי נכונה. עוגיות אלו מתאימות לאפייה בתבנית מורכבת. עוגיות בתבנית סיליקון.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  מתאימות לחותמות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • תבנית מסיליקון לבצק סוכר או לעוגיות**.
  • מיקסר + וו גיטרה / קערה + כף ערבוב.
  • תבנית + נייר אפייה.
  • מברשת.
  • נילון נצמד.
  • חותך בצק, קלף נרוסטה.
  • **בתבניות מעץ (כמובן ללא אפיה עם התבנית בתנור) או קרמיקה- יש לשמן במעט שמן את התבנית, אפשר עם מברשת שיניים. לנגב עם מגבת נייר ולאחר מכן לאבק בקמח ולהסיר עודפי קמח. 

מרכיבים:
  • 227 גרם חמאה, 1 כוס, מומסת במיקרוגל או בסיר על הכיריים, מצוננת מעט / לפרווה: מרגרינה או מחמאה
  • 1 ביצה L, טרופה.
  • 1 כף חלב / שמנת צמחית.
  • 1 כף סירופ תירס, בהיר (בחנויות האפייה).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כוס, 200 גרם, סוכר.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 575 גרם, 4+1/8 כוסות, קמח רגיל/ קמח לכל מטרה.
הוראות הכנה:
  1. ערבבו במיקסר את החלב, סירופ תירס והתמצית וניל.
  2. הוסיפו את הביצה וערבבו עד שהכל מעורבב טוב.
  3. הוסיפו מלח וסוכר. ערבבו עד איחוד.
  4. במהירות איטית, מזגו את החמאה המומסת. עד ערבוב מוחלט.
  5. הוסיפו מעט קמח כל פעם עד איחוד.
  6. ערבבו את הבצק בקערה עם הידיים. במידה ותרגישו כי הוא רך מידי. הוסיפו מעט קמח.
  7. העבירו את הבצק לנילון נצמד. הניחו במקרר לכחצי שעה או עד שהבצק התקשה אך עדין גמיש.
  8. עם מברשת קמחו את תבנית הסיליקון במעט קמח.
  9. קחו מעט בצק ומלאו את התבנית, דחפו בנחישות את הבצק לתבנית/יות.
  10. עם חותך בצק הורידו את העודפים וצרו קצוות שווים.
  11. מידי פעם, קמחו שוב את התבנית והורידו עודפים (סעיף 9).
  12. הוציאו בזהירות את הבצק מהתבנית והניחו על נייר האפייה*.
  13. אם הבצק אינו יוצא בקלות כנראה ששמתם מעט מידי קמח בתבנית.
  14. יתכן והבצק יכוסה במעט קמח. רק לאחר שהעוגיות יהיו אפויות ובטמפרטורת החדר- נוריד את עודף הקמח עם מברשת.
  15. הכניסו למקרר לכ-30 דקות או עד שהעוגיות התקשו מעט אפשרות נוספת תנו לבצק להתייבש בטמפרטורת החדר כ-8 שעות.
  16. חממו תנור ל-175 מעלות צ. או פחות.
  17. אפו כ- 10-15 דקות. עד שהקצוות מתחילות להיות חומות ומהרכז התקשה. העבירו לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  18. עם מברשת נקייה, במידת הצורך, נקו מעודפי קמח.
  19. מוכן. אם רוצים מקשטים.
  20. נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
  21. * ניתן לאפות בתבנית הסיליקון , כמובן בידקו כי הסוג שבידכם מתאים לאפייה בתנור, באפייה עם התבנית מספר העוגיות יהיה קטן יותר ואם תשתמשו שוב באותה תבנית, זמן ההכנה יהיה ארוך יותר. לשיקולכם.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 27/12/2019

תגובות והערות: (1)
 רותם
10/09/2023
3/5

נותן תאם


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'