מתכון עוגיות מקרונים, עוגיות מקרון | יס-שף

עוגיות מקרונים, עוגיות מקרון

עוגיות | עם מילוי | פרווה  
דירוג  

שתי עוגיות נפלאות שביניהם מילוי נהדר. מתכון צרפתי שהפך להיט בכל בתי הקפה בעולם וקל להכנה בבית. ניתן להכין במילואים שונים. אנחנו נכין עם קרם פטיסייר. קינוח יפיפה, מתוק וצבעוני.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  עם מילוי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה - יש גם ניירות אפייה מיועדים למקרון שם מסומן כבר קוטר המקרון אבל אפשר גם לסמן לבד אם רוצים עיגולים לרוב בין 2.5 ס"מ ל-5 ס"מ על הדף אפייה ולאחר מכן להפוך את הדף ולהניח על תבנית האפייה.
  • שקית זליוף.
  • צנטר עגול.
  • מיקסר + וו הקצפה.
  • אמבט מרים/סיר.

מרכיבים:
  • למקרון:
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס).
  • 75 גרם חלבונים (הלבן של הביצה).
  • 100 גרם קמח שקדים.
  • צבע מאכל- לא חובה.
  • 100 גרם אבקת סוכר.
  • למילוי:
  • קרם וניל, קרם פטיסייר - קישור למתכון בהמשך.
הוראות הכנה:
  1. באמבט מרים מערבבים סוכר וחלבונים עד קבלת מרקם חלק.
  2. מוסיפים את צבע המאכל (לא חובה). מערבבים עד איחוד.
  3. מעברים למיקסר. בעזרת בלון הקצפה מקציפים על מהירות גבוה, עד קבלת מרקם סמיך מאוד (כ-7 דקות).
  4. מוסיפים את קמח השקדים ואבקת הסוכר- מערבבים עד שמתקבל קצף לבן מבריק ויציב.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר עגול.
  6. מזלפים על נייר האפייה. במספר זוגי.
  7. ״מכים״ את התבנית על פני השיש כ-2 פעמים.
  8. מניחים למקרונים להתייבש כמה דקות או יותר. אפשר גם שעה.
  9. אופים 150 מעלות כ-12 דקות. אופים עד שהמקרון יבש ונפרד בקלות בנייר האפייה.
  10. מצננים את התבנית כולה, עדין לא לנתק מנייר האפייה.
  11. הולכים להכין את המילוי- קישור למתכון בהמשך.
  12. מכינים זוגות של מקרונים. מזלפים קרם על עוגייה אחת וסוגרים עליה את העוגייה השנייה ליצירת סנדוויץ.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/03/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'