מתכון סוכריות פופגי, הסוכריות הכי טעימות שמכינים לבד | יס-שף

סוכריות פופגי, הסוכריות הכי טעימות שמכינים לבד

קינוחים | פרווה | פרווה  
דירוג  

סוכריות פופגי, שיש להם שם נוסף סוכריות דלגונה, הם סוכריות שוות שאפשר להכין לבד בבית. סוכריות קלות להכנה וטעימות טעימות. ילדים משוגעים עליהם וגם מבוגרים. הסוכריות עשויות רק מסוכר ואבקת סודה לשתייה ויש לכם סוכריות מטריפות בטעמם ומיוחדות במראה שלהם. חובה לנסות.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 5 דקות

מספר סועדים: 1-2 

כלים:

 
  • סיר קטן עם ידית אחת/ פינג'אן/ מצקת או כף גדולה המתאימה לחום, שעוטפים במגבת כדי לא להפגע מהחום*. 
  • מקל סוכריות או שיפוד מעץ - לא חובה.
  • מרית. להרים את הסוכרייה.
  • 1 צלחת שטוחה או מסמר שטוח ליצירת פרחים -  משטח מתכת לשטח את הסוכריה - לא חובה.
  • חותכני עוגיות. 
  • נייר אפיה.
  • מברשת.
  • כפית  ערבוב מעץ - אפשר גם לא להשתמש בכף אלה בצד השני.
    *****
  • *רוצים לקנות באינטרנט את כל האביזרים להכנת הממתק? לחצו כאן.

מרכיבים:
  • המתכון מתאים לסוכרייה אחת. ליותר סוכריות ניתן להכפיל כמויות. כמובן שיותר סוכר יתן סוכריה בקוטר גדול יותר.
  • 1.5 כפות סוכר חום או סוכר לבן - לבחירתכם.
  • 1 קמצוץ סודה לשתייה.
  • 1 כפית שמן.
הוראות הכנה:
  1. מורחים עם מברשת או ספריי מעט שמן על נייר האפייה- כדי שהסוכרייה לא תדבק. אפשר לפזר במקום זאת אבקת אפייה או סוכר.
  2. אם אתם משתמשים גם במסמר שטוח, אפשר גם ללא, כדי ללחוץ על הסוכר המומס- יש לשמן גם אותו.
  3. מעבירים את הסוכר לסיר קטן.
  4. החזיקו, כלומר משאירים את הסיר ביד לא מניחים על הגז, את הסיר מעל הכיריים על אש בינונית-נמוכה והמיסו סוכר כ 3-4 דקות עד שהוא הופך לנוזל ונראה שקוף למחצה. כיוון שאתם מחזיקים את הסיר ביד אתם שולטים בחום ויכולים לקרב או להרחיק בהתאם למה שתראו לנכון כדי שהסוכר ימס אך לא ישרף.
  5. המנעו משריפת הסוכר על ידי ערבוב מתמיד של הסוכר. הורידו מהאש במידה ומתחיל עשן וכן הנמיכו את האש במידת הצורך.
  6. לאחר שהפך נוזלי, הוסיפו קמצוץ של סודה לתוך הסיר. לקחת מעט עם האצבעות ולשים בסיר.
  7. מערבבים מעל האש עוד כ- 5 שניות.
  8. מורידים מייד את הסיר מהאש וערבבו סודה עם הסירופ. בוחשים היטב ובזריזות. אתם תראו שהנוזל משנה את צורתו וצבעו.
  9. תערובת הסוכר תתחיל לתפוח.
  10. כאשר התערובת מתנפחת מספיק, מזגו למשטח שהכנתם מראש. יווצר לכם עיגול.
  11. אם החלטתם להכין סוכרייה על מקל, לא חובה, הכניסו את המקל.
  12. אם בחרתם להשתמש במסמר או צלחת קטנה שטוחה זה הזמן לשטח עימו את הסוכרייה. לחצו כ-5 שניות. הסירו.
  13. לאחר מכן מטביעים חותכן באמצע הסוכרייה. לא עמוק מידי. הדוגמא תשאר.
  14. תנו לסוכרייה להתקרר. הורידו מהמשטח.
  15. אפשר לעטוף כל סוכריה בנילון.
  16. שמרו בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 28/03/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'