מתכון ממתק הוקי פוקי, ממתק חלת דבש | יס-שף

ממתק הוקי פוקי, ממתק חלת דבש

קינוחים | פרווה | פרווה  
דירוג  

אוהבים טופי? מחפשים ממתק מתוק וקל להכנה? הגעתם למתכון הנכון. ממתק טופי חלת הדבש הוא טעים מאוד וקל להכנה. נקרא גם הוקי פוקי. לוקח פחות מעשר דקות הכנה ומורכב רק מ-5 מרכיבים. מרקם דביק, פריך, קליל וסופר מתוק. יאמי. מומלץ.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • נייר אפייה על משטח עבודה (אפשר בתבנית אפייה או בתבנית גדולה)
  • סיר בינוני עם ידית אחת.
  • מדחום לממתקים (בחנויות האפייה).
  • כף מעץ/ לקקן / מטרפה.
  • פטיש שניצלים או מערוך - לא חובה

מרכיבים:
  • 200 גרם סוכר.
  • 70 גרם מים.
  • 40 גרם סירופ תירס (בחנויות האפייה).
  • 10 גרם דבש.
  • 10 גרם סודה לשתייה.
הוראות הכנה:
  1. בסיר מערבבים יחד: מים, סוכר, סירופ תירס והדבש.
  2. מדליקים כיריים על אש נמוכה- בינונית. ממסים את הסוכר. לערבב כל הזמן.
  3. לאחר שהסוכר נמס, מניחים בתוך הנוזל מדחום. מגבירים אש אם צריך. הסוכר יבעבע. משגיחים עד שהמדחום מגיע ל-150 מעלות.
  4. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים במרץ. הזהרו לא לערבב יותר מידי. אתם תראו כי הנוזל יתפח וישנה את צבעו וצורתו. ערבבו במרץ עד שלא תראו את אבקת הסודה יותר
  5. מוזגים מיד לנייר האפייה. הטופי יתפרס על נייר האפייה. יכול להיות גם שהטופי ימשיך לתפוח מעט על נייר האפייה.
  6. מחכים עד שיתקשה ויתקרר.
  7. לנתק בעדינות את הממתק מנייר האפייה.
  8. לשבור לחתיכות בגודל של כעוגייה עם היד או בעזרת פטיש שניצלים.
  9. יכול להישמר במיכל אטום עד כחודש.
  10. מה לעשות עם הפירורים והחתיכות הקטנות שנשארו על נייר האפייה? לשמור בכלי ולהוסיף כף גדושה לכוס הקפה או לכוס חלב קר או חם.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/04/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'