מתכון תבשיל עלי מנגולד וסלרי ובצל | יס-שף

תבשיל עלי מנגולד וסלרי ובצל

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

תוספת נהדרת לאורז. תבשיל נהדר ובריא. קל להכנה ומלא בריאות. לוקחים כף גדושה או שתיים מהתבשיל, מניחים על, או לצד, האורז ויש לכם תוספת נהדרת לתוספת הפחמימה בארוחה. תוספת המשדרגת את האורז בטעמים חדשים ומעשירה את כל הארוחה. מעדן

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • סיר סוטאג כ- 28 ס"מ / סיר / מחבת.
  • כף עץ לערבוב.

מרכיבים:
  • בצל בינוני, חתוך לקוביות.
  • 2 צרורות עלי מנגולד. מחולקים לרוחב לגבעול ועלה.
  • כ- 5 גבעולי סלרי פרוסים לרוחב. ללא העלים.
  • לטיגון - שמן קנולה/ חמאה
  • 1/2 כפית כורכום או לפי הטעם.
  • מלח - לפי הטעם.
  • פלפל שחור גרוס- לפי הטעם.
  • מיץ מרבע לימון סחוט.
  • 5 שיני שום כתושות.
הוראות הכנה:
  1. פורסים את גבעולי המנגולד. ואת העלים חותכים לרצועות גדולות לרוחב לאורך ולרוחב. אפשר גם לקרוע.
  2. בסיר מטגנים יחד את הבצל וגבעולי המנגולד והסלרי. מפזרים מעל מעט מלח. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שהבצל הופך שקוף מעט. מערבבים מידי פעם. כ-30 דקות.
  3. מוסיפים את עלי המנגולד, מפזרים מעט מלח. מערבבים מידי פעם. מבשלים עד שנראה כי כל העלים התרככו ונראים מאודים. כ-20 דקות.
  4. מורידים מהאש ומוסיפים את התבלינים, שום כתוש ואת הלימון. מערבבים.
  5. מגישים למרכז השולחן. כל אחד לוקח כף או שתי כפות גדושות כתוספת למנת האורז, מניחים על או לצד האורז. מעדן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 07/04/2020

תגובות והערות: (3)
 נ.ח
03/04/2023
4/5

יצא מעולה, פשוט טעים ובריא!

 איה
02/02/2023
0/5

מה הכוונה לקלף?

 ענת
14/08/2021
5/5

טעים בטירוף. מנסיון רצוי מאד לקלף את גבעולי הסלרי והמנגולד, ושמתי קצת יותר שום ומיץ לימון. באמת מעדן


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'