מתכון עוף יאסה סנגלי עסיסי | יס-שף

עוף יאסה סנגלי עסיסי

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

עוף יאסה הוא מן המאכלים המאפיינים ביותר של המטבח המערב אפריקאי ונחשב למאכל הלאומי של סנגל. עוף במרינדת לימון, בצל וחרדל שנמס בפה.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 4 שעות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • סיר כ-28 ס"מ/ סיר נמוך. 
  • קערה רחבה+ נילון נצמד/ או לחלק לשתי קערות. 
  • קערה קטנה.

מרכיבים:
  • 1 עוף שלם מחולק/ כרעיים.
  • 5 בצלים- פרוסים
  • 3 לימונים- סחוטים.
  • 2 כפות חרדל - מהסוג שאתם אוהבים.
  • 6 שיני שום- כתושות.
  • 1 פלפל צ'ילי- פרוס/ 1 כפית צי'לי טחון/ 1 כפית פפריקה.
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ,פלפל שחור טחון- לפי הטעם
  • ככוס זיתים ירוקים ללא חרצנים+ חצי לימון סחוט.
  • 1 כף שמן קנולה + לטיגון.
הוראות הכנה:
  1. שוטפים טוב את העוף. בסנגל שוטפים עם לימון ומלח.
  2. בקערה מניחים את כל חלקי העוף. מוסיפים את הבצלים, מלח, פלפל וחצי מכמות הפלפל צי'לי .
  3. לקערה קטנה מוזגים כף שמן קנולה, מיץ לימון, חרדל ושום כתוש ומערבבים טוב.
  4. מוזגים לקערה עם העוף והבצל חצי מכמות המרינדה. מערבבים טוב. תקדישו זמן לערבוב מושלם. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים כך מינימום שעתיים, אפשר גם לילה שלם במקרר.
  5. מוזגים לסיר שמן. מוציאים מהקערה רק את העוף. מסדרים בסיר. מחממים עד רתיחה ומנמיכים אש. צורבים את העוף מכל צדדיו. כ- 6 דקות לכל צד. מוציאים מהסיר לצלחת.
  6. מוסיפים שמן, ואז מוסיפים את הבצלים . מטגנים את הבצלים עד שהבצל הופך שקוף ומזהיב מעט.
  7. הוסיפו את העוף. הוסיפו את עלי הדפנה. מזגו את חצי המרינדה שנותרה. נענעו את הסיר כל שהנוזל יגיעה לכל קוטר הסיר. אם חסר אפשר להוסיף מים.
  8. הנמיכו חום, כסו סיר ובשלו כ-20 דקות. הפכו את העוף לצד שני. הוסיפו את הזיתים ומיץ מחצי מיץ. נענעו סיר. סיגרו סיר לעוד 20 דקות.
  9. הגישו בתוספת אורז.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/06/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'