מתכון פשטידת קישואים, פשטידת זוקיני נהדרת | יס-שף

פשטידת קישואים, פשטידת זוקיני נהדרת

מאפים | פשטידה | חלבי  
דירוג  

פשטידה מלאה קישואים טריים, מלאה גבינה מגוררת. ללא בצק קלתית, קלה להכנה, מהירת הכנה וטעימה מאוד. מלאה טעמים של עשבי תיבול טריים. הכי מתכונים לשבועות.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פשטידה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • תבנית קוטר 24 ס"מ, 
  • מחבת.
  • קערה בינונית.
  • מטרפה.
  • מלקחיים- לא חובה.
  • רשת קירור.
  • חותך ירקות גלים - לא חובה.

מרכיבים:
  • למלית:
  • 3 ביצים M או 2 L, טרופות.
  • 3 כפות קמח לכל מטרה.
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
  • 4 שיני שום, כתושות.
  • 1/3 כוס חלב.
  • 1/2 כפית רוזמרין + 1 כפית טימין
  • מלח, פלפל שחור טחון- לפי הטעם.
  • כף רסק עגבניות.
  • לעיטור וטעם:
  • כ-חופן נדיב מגבינה גרנה פדנו, מגוררת
  • מעט טימין ורוזמרין.
  • להזהבת הזוקיני:
  • כ-50 גרם חמאה.
  • כ-4 כפות שמן זית או קנולה.
  • כ- 4 זוקני/קישואים בינונים, עם הקליפה, פרוסים.
  • מלח, פלפל שחור טחון- לפי הטעם.
  • 2 שיני שום כתושות.
הוראות הכנה:
  1. נחמם תנור ל-180 מעלות צ.
  2. בקערה נערבב טוב יחד את כל מרכיבי המלית. נשים בצד.
  3. על המחבת נמיס את החמאה עם השמן. נזהיב את הזוקיני משני צדדיו ולאחר מכן נוסיף מלח, פלפל שחור ושום ונערבב טוב יחד.
  4. נעביר, אפשר להעזר במלקחיים, את הזוקיני הפרוס לתבנית ונסדר בשיכבה אחידה.
  5. יוצקים את המלית על הזוקיני בתבנית. מפזרים על המלית את הגבינה הקשה המגוררת וכן מפזרים מעט טימין ורוזמרין.
  6. אופים בתנור כ-50 דקות או עד שהמלית מתיצבת. מעבירים לרשת קירור לכ-10 דקות ומגישים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 24/08/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'