מתכון קרם וניל, קרם פטיסייר מושלם | יס-שף

קרם וניל, קרם פטיסייר מושלם

ציפוים | וניל | חלבי  
דירוג  

נקרא גם: " קרם פטיסייר". הכנתם עוגה : אפשר לצפות אותה בקרם וניל. עשיתם עוגת שכבות. אפשר בין השכבות לצפות בקרם וניל. הכנתם קאפקייק שדרגו אותו בציפוי מושלם. פשוט קל וטעים. התבלין החושני שכבש את עולם האפייה הוא קרם מושלם לעוגה מושלמת.

קטגוריה:  ציפוים

תת-קטגוריה:  וניל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • לתבניות קוטר 20-26
  • מיקסר+ וו הקצפה / קערה ומטרפה. 
  • כף ערבוב.
  • סיר. מטרפה.

מרכיבים:
  • 3 חלמונים (הצהוב של הביצה) מביצה M.
  • 1 כוס סוכר רגיל (120 גרם).
  • 4 כפות שטוחות קורנפלור (40 גרם).
  • 1 וחצי כפיות תמצית וניל.
  • 3 כוסות חלב חמים. (720 מ"ל).
הוראות הכנה:
  1. שמים במיקסר את החלמונים והסוכר ומקציפים כ- 5 דקות ללא התערבות. הבלילה הופכת קרמית.
  2. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים דקה.
  3. בזמן הזה, מחממים מעט את החלב. לא עד רתיחה רק שיהיה חם. שמים בצד. כדי שנוסיפו לא יוריד את טמפרטורת הבישול.
  4. מעבירם לסיר על אש נמוכה את קערת המיקסר. מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים. מחכים שיתחמם מעט. מוסיפים את החלב בשלבים, לא בבת אחת, כמות קטנה כל פעם ולערבב עד סמיכות ואז להוסיף חלב ותוך כדי בחישה כל הזמן.
  5. מבשלים תוך כדי בחישה איטית עם כף עץ, עד שנוצר קרם סמיך. קחו בחשבון כי הערבוב לוקח זמן.
  6. מורידים מהאש.
  7. ממשיכים לערבב דקה.
  8. מצננים מעט ומעטרים את העוגה.
  9. במידה ורוצים לעטר לדוגמא פבלובה וכדומה- קרם חם יכול להמיס את המרנג- יש לחכות עד שהקרם יתקרר לגמרי.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/02/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'