מתכון איך מכינים אורז | יס-שף

איך מכינים אורז

תוספות | דגן | פרווה  
דירוג  

יש המון שיטות להכין אורז זאת השיטה הבסיסית והקלה ביותר. התוספת הכי קלה להכנה והכי טעימה. מתכון מושלם למי שתמיד מסתבך עם הכנת אורז

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  דגן

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 15 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

סיר קטן עם מכסה.
כף.
סטופר.

מרכיבים:
  • 2 כוסות אורז.
  • 3 כוסות מים.
  • מלח לפי הטעם.
  • מעט שמן קנולה.
הוראות הכנה:
  1. שוטפים את האורז ומעבירים למסננת.
  2. מחממים את הסיר. שמים שמן בתחתית מחממים.
  3. מכניסים את האורז ובוחשים דקה על השעון ללא הפסק עד שכל גרגיר עטוף שמן.
  4. אם החלטתם להוסיף לאורז עוד מרכיב מכניסים אותו גם בשלב 1 - עם האורז.
  5. מוסיפים את המים ואת המלח . מערבבים. (אפשר להכניס במקום מים - ציר עוף).
  6. כאשר המים מגיעים לרתיחה מעבירים לאש קטנה מכסים ומבשלים - 15-20 דקות. מפעילים סטופר.
  7. מידי פעם אפשר לערבב.
  8. מורידים מהאש מערבבים טועמים. צריך להיות מוכן. אבל אם יש מעט גרגירים קשים, לא להלחץ, מוסיפים מעט מים ומחזירים לאש ומערבבים. עד שמוכן.
  9. במידה ורוצים לחמם את האורז עם משהו נוסף: למשל אפונה , שקדים או כל רעיון אחר. מוסיפים אותו בשלב 3


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/02/2018

תגובות והערות: (1)
 יסמין
26/09/2019
5/5

סוף סוף הצלחתי. עזר לי מאוד. תודה


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'