מתכון עוגיות אספרסו מושלמות | יס-שף

עוגיות אספרסו מושלמות

דירוג  

העוגיות הכי איטלקיות שיש, טעימות, מתוקות וקצת שזופות. טעם האספרסו מורגש בכל ביס.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שומרות על צורתן לאחר האפייה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 30+ 

כלים:

מרכיבים:
  • לעוגיות: מספר העוגיות תלויות בגודל החותכן
  • 2 גרם אינסטנט אספרסו (למשל אספרסו גולד) או אספרסו למכונת קפה+ -2 כפיות מים חמים.
  • 1/2 כפית גרגירי קפה אינסטנט אספרסו (למשל אספרסו גולד) או אספרסו למכונת קפה - לא חובה.
  • 200 גרם קמח לכל מטרה + לחותכנים + למשטח העבודה.
  • 130 גרם אבקת סוכר - מנופה
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר / לפרווה- מרגרינה/מחמאה.
  • 1 ביצה L.
הוראות הכנה:
  1. לעוגיות: ממיסים את 2 גרם האספרסו עם שתי כפיות מים חמים. ומניחים בצד עד שהקפה בטמפרטורת החדר.
  2. בקערת מיקסר להוסף קמח, אבקת סוכר, חמאה, ביצה, אספרסו עם מים (בטמפרטורת החדר) וגרגירי הקפה - ערבבו הכל יחד עד איחוד.
  3. יתקבל בצק בצבע מוקה. שמתחשק לקחת ביס. אל תקחו.
  4. עם ידיים מקומחות מעט. צרו מהמבצק הדביק כדור ועטפו בניילון נצמד.
  5. העבירו למקפיא ל 15 דקות. (אפשר גם למקרר לכ-30 דקות) , הבצק צריך להתקשות ולהיות נוח לרידוד. (אבל אם נשכח והפך לאבן, להעביר לטמפרטורת החדר לריכוך. לא קרה כלום, ואם במקרר מרקמו עדין רך מידי לתת לו עוד זמן).
  6. העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט. רדדו עם מערוך לעלה בעובי כחצי ס"מ.
  7. פדרו את הקורצנים/חותכנים וצרו את הצורות. סדרו אותם בתבנית שעל הנייר אפייה.
  8. כמו כן ניתן גם ליצור כדורים, כ-16 גרם, ולמעוך אותם לעיגול עם כף היד או בתבנית לעוגיות.
  9. הכניסו לתנור: 180 מעלות צ. - לכ- 10 דקות.
  10. הוציאו מהתנור למגש קירור, עד קירור מוחלט. לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 04/04/2018

תגובות והערות: (1)
 שירן רואש
26/03/2019
5/5

אהבתי מאוד את עוגיות האספרסו כי יש בהם טעם ברור של אספרסו. תודה


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'