עוגת גבינה עם ריקוטה ולימון אוורירית וטעימה, שתמיד מצליחה. עוגת גבינה ריקוטה ולימון בלי קמח, עוגה ללא קמח המתאימה גם לחג הפסח. קלה להכנה ופשוטה להכנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: גבינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית עגולה קפיצית 24 ס"מ משומנת.
- מיקסר וו הקצפה + 2 קערות.
- קערה.
- מסננת.
- לתבנית: יש לשמן תבנית בחמאה, על החמאה לפזר מעט סוכר.
- 250 גרם שקדים טחונים.
- קליפה מגוררת משני לימונים.
- 200 גרם חמאה,רכה.
- 2 כוסות סוכר לבן.
- 6 ביצים מופרדות M.
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט.
- 3 כפות קורנפלור.
- 350 גרם גבינת ריקוטה- לערבב בקערה עד שיהיה מרקם חלק.
- חצי כפית תמצית לימון - לא חובה
- במיקסר שמים את החמאה הרכה והסוכר וערבבים כ 10 דקות על מהירות גבוה.
- תוך כדי פעילות המכשיר מוסיפים את השקדים. עד איחוד.
- מוסיפים את החלמונים (הצהוב) אחד אחד. עד איחוד.
- מוסיפים את הגרדת לימון, מיץ לימון תמצית ואת הקורנפלור מערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת את גבינת הריקוטה ומערבבים היטב, עד שיש תערובת חלקה.
- מחממים תנור ל 170 מ"צ טורבו.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים עם לקקן לתערובת. עד איחוד.
- יוצקים את המלית לתבנית.
- אופים כ- 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה ועד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
- הוציאו לצינון. תנו לעוגה להתקרר שעה בתבנית והוציאו אותה רק לאחר מכן עד צינון מוחלט.
- ניתן לפזר מעל העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה או שקדים לבנים חצויים.
- **טיפ: רוצים לפזר על העוגה אבקת סוכר הרבה לפני ההגשה? הוסיפו ל 50 גרם אבקת סוכר – כף של קמח תפ"א. כדי שלא כל אבקת הסוכר תספג בעוגה ותעלם או רכשו אבקת סוכר שאינה נספגת. בחנויות האפייה.
נוצר על ידי: ברכהמועלם בתאריך: 22/04/2018