מתכון פאי לימון עם מרנג | יס-שף

פאי לימון עם מרנג

קינוחים | מרנג | חלבי  
דירוג  

פאי לימון מרנג או פאי מרנג לימון הוא קינוח קלאסי מרשים וקל להכנה . טעם לימון הדרי נהדר, עם מסה מתוקה של מקצפת חלבונים וסוכר. קינוח שמבסס את נפלאות המרנג והלימון.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  מרנג

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • מיקסר עם וו הקצפה
  • מעבד מזון עם להב פלסטיק
  • תבנית פאי מסולסלת קוטר 24 - משומנת ומקומחת מעט.  או 4 תבניות 14 ס"מ.
  • משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
  • מבער- לא חובה
  • צנטר בינוני עגול או פרחים 
  • שקית זילוף גדולה.

מרכיבים:
  • לבסיס/קלתית:
  • 2 כוסות קמח.
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות.
  • 3 כפות סוכר לבן.
  • 1/4 כוס מים קרים מאוד.
  • למלית:
  • 3 חלמונים.
  • 1 קופסת שימורים קטנה (400 גרם) של חלב מרוכז ממותק - זמין בכל סופר.
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט.
  • קליפה מגוררת של לימון אחד.
  • למרנג:
  • 3 חלבונים.
  • 3 כפות סוכר לבן .
  • רבע כפית קרם טרטר - לא חובה-בחנויות אפייה.
  • כפית תמצית לימון / כפית לימון סחוט - לא חובה.
הוראות הכנה:
  1. את הבסיס ניתן להכין גם זמן רב לפני המועד ולשמור במקפיא: שמים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון . מעבדים בכמה פולסים קצרים עד שמקבלית תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים עד שנוצר כדור בצק.
  2. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. לא על טורבו
  4. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול מעט מזה של התבנית.
  6. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים אותו לתחתית ולשוליים. דוקרים במזלג, מכסים בנייר אפייה ומניחים על הנייר שעועית יבשה (היא תשמש משקולת ותמנע מהבצק להתרומם בזמן האפייה).
  7. אופים במשך כ-20 דקות או עד שמזהיב מעט.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית על רשת קירור, מורידים את הנייר עם השעועית.
  9. לאחר חצי שעה. נוגעים בקלתית. אם היא אינה חמה הצינון נגמר וממשיכים להכנת המלית.
  10. המלית:
  11. מחממים תנור ל 180 מעלות. מקציפים במיקסר את החלמונים עד שהם תופחים מעט. מוסיפים תוך כדי הקצפה את החלב המרוכז, את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון המגוררת. מערבבים טוב במיקסר.
  12. יוצקים על הקלתית ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהמלית נראית יציבה אך היא עדיין מעט רוטטת.
  13. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת קירור חכו שעה נוגעים בקלתית. אם היא אינה חמה הצינון נגמר וממשיכים.
  14. המרנג
  15. לאחר שהמלית התקררה בטמפרטורת החדר נעבור לטיפול במרנג.
  16. מקציפים את החלבונים הטרטר על מהירות גבוה מוסיפים בכל פעם כף סוכר עד קבלת קצף קשה.
  17. מוסיפים את התמצית. מערבבים עוד 30 שניות. מוציאים את הפאי מהתבנית ושמים על משטח לעוגה. אפשר לשים את הפאי על צנצנת וכך החלק החיצוני יתפרק בקלות. הופכים את הפאי והוא אמור לצאת בקלות, לא לד עת בקוטר אלה באמצע הבסיס. מורידים לאט ובזהירות נייר אפייה.
  18. שמים את המרנג בשקית זילוף גדולה. עם צנטר מתאים שיוצר פרחים, או עיגולים. לבחירתכם. ומזלפים מסביב לקוטרו פנימה.
  19. מניחים את הפאי בפעמון במקרר לשעתיים או יותר
  20. ממש לא חובה- לפני ההגשה ניתן לשרוף את המרנג עם מבער אפשר במקום מבער לחמם בתנור כעשר דקות עד שהקציפות משחימות.


 נוצר על ידי: TsachiCohen  בתאריך: 25/04/2018

תגובות והערות: (2)
13/06/2023
5/5

רחל שלום רב, את יכולה לשלוח במייל בכמה צעדים פשוטים: העתיקי את הלינק של המתכון. פתחי את המייל שלך ועשי הדבק. שילחי לעצמך. וזהו.

 רחל שילוח יבור. yavor.rachel60@gmail .com
13/06/2023
5/5

נראה מדהים! אפשר לשלות מתכון במייל?


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'