עוגת קשת בענן
אחת העוגות היפות של תקופתנו בגרסה היותר בוגרת. שכבות צבעוניות ושמחות עם הרבה אהבה. כייף לקבל כזאת עוגה. כדי להכין אותה צריך זמן. סבלנות וכמות חומרים.... איזה עוגה מהממת וכמובן טעימה. כייף לקשט ולהכין.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: לימי הולדת/ מעוצבות
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 4 שעות
מספר סועדים: 7-8
- 4 תבניות 8 אינצ' /20.32 ס"מ, משומנות ועם נייר אפייה משומן גם הוא
- 4 קערות בינוניות. פלסטיק או נרוסטה. מה שיש.
- מיקסר עם וו גיטרה
- רשת קירור.
- פלטה מדורגת- קטנה+גדולה
- רינג 20 ס"מ / צלחת וסכין
- טיימר
- משקל/מצקת למרק
- חותכן לב- 2-3 ס"מ. - לאחר שתכינו את העוגה ותראו את הגובה שלה. תבחרו את גובה החותכן.
- נירות אפייה
- מגרד פלסטיק לעוגה
- משטח לעוגה
- חותך עוגה לשכבות/ סכין ארוכה
- לקקן.
- מערוך.
- עבור העוגות -
- 4 כפות חלב רגיל 3% או יותר - לפרווה מים .
- 1 וחצי כפוית וניל.
- 500 גרם חמאה ללא מלח -רכה - לפרווה מרגרינה ללא מלח- רכה .
- 500 גרם סוכר לבן .
- 6 ביצים L.
- 500 גרם קמח תופח -(4 כוסות).
- צבעי מאכל: כחול, אדום, צהוב, כתום.
- לקרם החמאה -
- 400 גרם חמאה ללא מלח - רכה - לפרווה מרגרינה ללא מלח.
- 900 גרם אבקת סוכר.
- 5-6 כפות חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל.
- לקישוט:
- לקישוט: 150 גרם בצק סוכר - 5 צבעים - מכל צבע נכין 20 לבבות. כל קישוט נוסף שנראה לכם מתאים.
- להכנת עוגת הספוג: למיקסר עם וו גיטרה נכניס את החמאה הרכה ואת הסוכר. ונערבב אותם יחד על מהירות בינונית שימו על הטיימר 5 דקות ללא התערבות.
- עכשיו נוסיף את הביצים. אנו נכניס את הביצים אחת אחת על מהירות בינונית ונחכה בין אחת לאחת עד איחוד.
- עכשיו נוציא את הקערה מהמיקסר ונוסיף אליה את הקמח המנופה. נחזיר למיקסר ונערבב על מהירות נמוכה עד שהכל מתאחד.
- בכלי נפרד נערבב את החלב עם תמצית הוניל.
- נכין את ארבעת הקערות.
- לכל קערה נשפוך כף חלב עם התמצית הוניל מסעיף 4.
- עכשיו עלינו לחלק את הבצק שווה בין ארבעת הקערות עד כמה שניתן. אפשר להעזר במשקל. אפשר להשתמש במצקת ולשים בסבב כף בכל קערה.
- עכשיו נכין את הצבעים. אני בחרתי באדום, כתום, צהוב, כחול. בכל קערה נשפוך כמה טיפות של צבע מאכל
- לאחר מכן עוברים קערה , קערה ומערבבים יחד את הבלילה עד שהיא מקבלת את הצבע הנבחר. שימו לב לא להשתמש באותם כלי ערבוב לפני נקיונם.
- נעביר את הבלילות לתבניות. אחת אחת. ועם פלטה מדורגת קטנה /לקקן ניישר את הבלילה בתבנית
- יש לחמם אותם על 170 מעלות צ למשך 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש מאמצע העוגה.
- לאחר שהעוגות יצאו מהתנור ניתן להם להתקרר עם התבנית. עד קירור מוחלט.
- לא חובה- אם החלטתם להוסיף סירופ סוכר לעוגות: מתכון בהמשך.
- עם חותך עוגה לשכבות ניישר את החלק העליון של העוגה. אפשר גם עם סכין ארוכה.
- עם רינג בקוטר 20 ס"מ ניישר את הקוטר של העוגה. מי שאין לו רינג יכול לקחת צלחת ולעבור עם סכין חדה על קוטר העוגה.
- נשים כל עוגה על נייר אפייה בנפרד.
- עכשיו נכין את הקרם חמאה: המתכון כאן בהמשך.
- על משטח לעוגה נמרח מעט קרם במרכז ונשים עליו את השכבה הראשונה. תנו לספוג דחיפה קטנה כדי שידבק לקרם.
- נמרח על כל העוגה את הקרם ונשים את שכבת העוגה השנייה. נעצור לאחר ששמנו את השכבה העליונה.
- נעבור עם פלטה מדורגת מסביב לעוגה ונמרח את הקרם שיצא מהצדדים. נוסיף עוד קרם וניצור שכבה דקה מסביב לעוגה ועל השכבה העליונה. נשים במקרר לשעה.
- נוציא מהמקרר ונמרח את הקרם על הדפנות כך שלא יראו את דפנות העוגות אלה שכבה חלקה ויפה. בעזרת פלטה מדורגת נעבור מסביב לעוגה. ואחכ עם מגרד מפלסטיק עד שיש שכבה יפה חלקה ולבנה.
- קישוט: עכשיו נכסה עם הלבבות. מכיוון שאנו רוצים שהקרם גם ישמש כדבק ללבבות מהבצק סוכר, ושבצק הסוכר לא יסדק יש לעשות שלב זה מיד בסיום שלב 20. אם הלב לא נדבק אפשר עם מכחול למרוח מעט מים על הלב.
- ניקח בצק סוכר. נשטח אותו בעזרת מערוך. ונקרוץ ממנו 25 לבבות. עכשיו ניקח צבע שני ואותו דבר וכן הלאה.
- נשים את הלבבות בשורה לפי הסדר שתרצו. אני שמתי אחד אחרי השני . רצוי על פי הצבעים של שכבות העוגה.
- שורה שניה, כדי שהלבבות יראו כמו מדריגות של צבע שימו את הצבעים בצורה אלכסונית.
- עכשיו שימו את קישוטי הקשת בענן על קודקוד העוגה.
- אפשר לשמור במקרר עד מועד ההגשה.
- גובה כל עוגה בנפרד-2.5 ס"מ. גובה העוגה מוכנה 13ס"מ.
- לא חובה- אם החלטתם להוסיף סירופ סוכר לעוגות: למתכון לחצו כאן.
- עכשיו נכין את הקרם חמאה: למתכון לחצו כאן. כמובן לא לשכוח להכין עם הכמויות שבמתכון זה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/05/2018