עוגת תפוחים, במתכון הקל ביותר. העוגה ההפוכה הכי טעימה, עם מעט מרכיבים וקסם התפוח.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 5-6
- סיר קטן.
- כף .
- תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ+ נייר אפייה בקוטר הבסיס.
- סכין חדה.
- רשת קירור.
- קערת מרק.
- סטופר.
- מלקחיים.
- משטח לעוגה. עבה.
- 300 גרם בצק עלים איכותי - קנוי. עם חמאה/ לפרווה-בצק עלים פרווה.
- 5 תפוחים ירוקים/ צהובים**.
- 1 כוס סוכר.
- 1 לימון סחוט.
- 80 גרם חמאה - לפרווה מרגרינה
- תרסיס קנולה.
- **את התפוחים אפשר להחליף במשמשים, אגסים ופירות אחרים.
- מחממים תנור ל-150 מעלות צ.
- משמנים תבנית עם תרסיס, שמים נייר אפייה ומשמנים גם אותו.
- קולפים וחותכים את כל תפוח ל 8 פלחים. ללא הליבה.
- בקערת מרק סוחטים את הלימון ומרטיבים כל פלח. שמים בצד.
- בסיר על להבה בינונית ממיסים את הסוכר עם החמאה עד המסה והזהבה. מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים יחד.
- מעבירים את התפוחים לתבנית העוגה. בצורת מניפה. בעזרת מלקחיים.
- מרדדים את בצק העלים לעובי כ-3 מ"מ ובקוטר העוגה ומניחים מעל התפוחים.
- אופים כ- 50 דקות או עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים לרשת קירור.
- לאחר שעה או יותר, עם סכין עוברים על הדפנות. מניחים את המשטח לעוגה על העוגה. הופכים אותה כך שהתפוחים כלפי מעלה. מורידים את בסיס התבנית ואת נייר האפייה. מניחים על רשת קירור.
- שמים בפעמון. אם יש. לשמור במקרר.
- אפשר להגיש עם כדור גלידה או שמנת חמוצה.
- ***רוצים להכין את הבצק לבד? למתכון לבצק פריך בסיסי, לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/06/2018