מתכון איך מכינים מלפפונים חמוצים | יס-שף

איך מכינים מלפפונים חמוצים

תוספות | כבושים | פרווה  
דירוג  

אפשר לקנות. אבל אפשר גם להכין ובקלות.. המדריך להכנת מלפפונים חמוצים לפניכם:

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  כבושים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 0 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • צנצנת שקופה גדולה לאחר שקורצפה היטב. 
  • סיר

מרכיבים:
  • 1 ק"ג מלפפונים ירוקים וקשים. בינונים או קטנים.
  • 10 שיני שום קלופות חצויות לאורכם.
  • 1 פלפל ירוק חריף חצוי.
  • 5 גבעולי שמיר טריים.
  • 3 כפות חומץ.
  • 2 עלי דפנה.
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור.
  • 6 כוסות מים.
  • 6 כפיות מלח.
הוראות הכנה:
  1. מפזרים בתחתית הצנצנת את השום ואת הפלפל החריף.
  2. דוחסים המלפפונים ואת השמיר.
  3. בסיר מרתיחים את המים. מוסיפים את המלח. חומץ. עלי דפנה . גרגירי פלפל שחור. מביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
  4. מחכים כ-5 דקות עד שהתערובת תתקרר מעט.
  5. שופכים את המים החמים לתוך הצנצנת עד שכולה מתמלאת במים.
  6. סוגרים את הצנצנת ושמים במקום מואר ליד החלון.
  7. לאחר כ -4 ימים. שהמים משנים את צבעם לצבע חקי - טועמים. אם טעים לכם - מכניסים למקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/06/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'