מתכון קרם לימון | יס-שף

קרם לימון

ציפוים | קרם | חלבי  
דירוג  

קרם לימון תוצרת בית הוא קל ומהיר להכנה. ה- lemon curd יעניק לכל מלית טעם חמצמץ נהדר וצבע צהבהב מרשים.

קטגוריה:  ציפוים

תת-קטגוריה:  קרם

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 10 דקות

מספר סועדים: 1 

כלים:

  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ. 
  • סיר קטן.
    כף עץ.
    ניילון נצמד
  • צנצנת- על הצנצנצת להיות מעוקרת- כלומר: לשטוף את הצנצנת במים וסבון חמים מאוד. או במדיח הכלים

מרכיבים:
  • 3 חלמונים (הצהוב של הביצה).
  • חצי כוס ושתי כפיות סוכר לבן.
  • מיץ מחצי לימון.
  • 60 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר/ לפרווה מחמאה.
  • קליפה מגוררת משני לימונים..
הוראות הכנה:
  1. בסיר על אש נמוכה מערבבים חמאה, חלמונים וסוכר.
  2. מוסיפים מיץ לימון. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
  3. כדי לדעת האם מוכן טובלים כף עץ בקרם. אם היא יוצאת מצופה. הקרם מוכן.
  4. מעבירים לכלי עם ניילון נצמד.
  5. שומרים במקרר בצנצנת. עד שבוע.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 28/06/2018

תגובות והערות: (5)
 עינה הכהן
22/03/2024
4/5

הקרם מצויין אבל כדאי בסוף הבישול לסנן אותו כדי לקבל קרם חלק

 הילה
25/04/2022
5/5

היי נראה מהמם. אני מתכננת למלא טארטלטים מוכנים מראש בקרם לימון,ורציתי לדעת האם אפשר להכין את הקרם מראש להקפיא,ולהפשיר ביום שאמלא ? או לסירוגין להקפיא את כל הטארטלט עם הקרם,ולהפשיר רק ביום ההגשה? , תודה מראש

 ..
12/05/2021
4/5

שכחתם לציין מתי מוסיפים חמאה/ מחמאה

 ייסשף
11/12/2018
5/5

ארלט שלום רב. תודה על שאלתך :) את המיץ לימון מוסיפים לאחר הוספת החלמונים והסוכר. אין צורך לחכות עד שהסוכר ימס.

 ארלט
11/12/2018
5/5

האם את מיץ הלימון מוסיפים עד שהסוכר נמס או לפני


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
8 משתמשים סימנו 'כן'