מתכון עוגת אגוזים מלכותית | יס-שף

עוגת אגוזים מלכותית

עוגות | ספוג | חלבי  
דירוג  

עוגת אגוזים משגעת, גבוהה ועם מרקם קליל ואוורירי המלא גם באגוזי מלך,

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ספוג

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קפיץ קוטר 22 גובה 10 ס"מ - תבנית עוגה גבוה- *במתכון זה העוגה יכולה להיות גם ללא בסיס.  במידה והינכם מכינים ללא בסיס אין צורך לשמן את התבנית. 
  • נייר אפייה.
  • מיקסר וו הקצפה + 2 קערות. 
  • לקקן.
  • כף.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • *אפשר להכין את העוגה גם ללא בסיס.
  • בסיס בצק פריך:
  • ½1 כוסות קמח + מנופה
  • ½כוס סוכר. 150 גרם חמאה קרה/לפרווה מרגרינה
  • 1 ביצה M.
  • 2 כפות שמנת מתוקה קרה/ לפרווה - מים
  • עוגה:
  • 7 ביצים L - מופרדות.
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 3/4 כוס קמח לכל מטרה - מנופה
  • 1 כוס אגוזים טחונים לגרגירים קטנים אבל לא מרקם חול ים.
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות שמן קנולה.
  • 2 כפות מים או חלב.
  • מיץ לימון מ 1 לימון.
  • 1/2 כפית גרידת לימון.
  • מעט קרם טרטר- לא חובה.
הוראות הכנה:
  1. משמנים את בסיס העוגה ושמים עליו נייר אפייה בקוטר התבנית. משמנים נייר אפייה..
  2. את הבסיס מכניסים למקפיא/מקרר עד סעיף 11 - לא חובה.
  3. כשעה לפני תחילת העבודה נעביר את הביצים מהמקרר לטמפרטורת החדר.
  4. נחמם תנור ל -180 מ"צ.
  5. במיקסר עם וו הקצפה נקציף את החלמונים (הצהוב של הביצה) על מהירות בינונית ונוסיף בהדרגה חצי מכמות הסוכר. נוסיף כף בכל פעם ונקציף מעט.
  6. נוסיף את השמן ואת המים. התערובת תהיה סמיכה
  7. נוסיף את הלימון ואת קליפת הלימון ונקציף מעט. נשים בצד.
  8. בקערה נפרדת נקציף את החלבונים במהירות גבוה עם מעט קרם טרטר נוסיף אליהם בהדרגה את חצי הסוכר הנותר. נוסיף כף בכל פעם ונערבב עד שיהיה קצף אורירי ומבריק.
  9. בכף/לקקן נעביר את החלמונים לקערת החלבונים ונערבב בתנועות קיפול לאחר כל כף. בעדינות כדי שישמור על ניפחו.
  10. נוסיף את תערובת הקמח ואת האגוזים ונערבב ידנית בתנועות קיפול רחבות.
  11. צקו את התבנית על הבסיס. ישרו מעט עם הלקקן.
  12. הנמיכו חום ל- 160-170 מ"צ .
  13. הכניסו לתנור לכשעה.
  14. הוציאו מהתנור וצננו על רשת קירור. לאחר קירור מוחלט שחררו מהתבנית.
  15. לפני ההגשה אפשר לקשט את העוגה בפסי סירופ שוקולד.
  16. לשמור בפעמון במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 29/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'