עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה טעימה. לחה, מתוקה ונראת נהדר. שווה לשמור עבורה את הבננות שהשחירו.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 9-10
- 2 תבניות אינגליש קייק 28x12.5x6.5 ס"מ
- מיקסר עם וו גיטרה
- מעבד מזון עם להב סכין/ פומפייה
- קערה+מזלג
- לתבנית: תרסיס קנולה + מעט קמח רגיל.
- 150 גרם מחמאה או מרגרינה רכה / לחלבי: חמאה רכה.
- 2.5 כוסות קמח תופח - מנופה (350 גרם).
- 1 כוס סוכר לבן.
- 4 ביצים M.
- 1 כפית שטוחה קינמון.
- 2 כוסות מחית מבננות שהשחירו>מניחים את הבננות בקערה ומועכים עם מזלג עד שנוצר מרקם מחית.
- 200 גרם שוקולד מריר משובח מגורר במעבד מזון או פומפייה.
- *כדאי לשמור בננות שהשחירו במקפיא לקינוחים שונים. ניתן לשמור כמחית או את הבננות בקליפתם. יכולים להשמר במקפיא זמן רב.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ.
- משמנים ומקמחים תבנית. שמים במקפיא עד סעיף 7 - לא חובה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת. כל אחת עד איחוד ואז את השנייה.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים קמח וקינמון מערבבים עד תערובת אחידה.
- מוסיפים את רסק הבננות. מערבבים. מוסיפים את השוקולד. מערבבים טוב.
- יוצקים לתבניות כמעט עד הסוף. העוגה תופחת מעט.
- מכניסים לתנור לכ-60 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש והעוגה נפרדה מעט מהדפנות.
- מעבירים לרשת קירור.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 02/08/2018