מלכה לבנה. עוגה לבנה ומרשימה. תחתית העוגה עשויה פירורי ביסקוויטים פריכים, דבר החוסך הכנת בצק. העוגה במרקם אוורירי ורך. טעימה מאוד וקלה להכנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: גבינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ.
- מיקסר עם וו גיטרה.
- רדיד אלומניום
- לקקן
- תבנית הגדולה מהעוגה ועמוקה.
- לבסיס העוגה. תחתית פירורי ביסקוויטים/עוגיות- קישור למתכון בהמשך.
- למלית הגבינה:
- 750 גרם גבינת שמנת 30% שומן.
- 1 כוס סוכר.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 4 ביצים L.
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל).
- מכינים את התחתית. שמים במקפיא עד סעיף 7.
- מחממים תנור ל180 מ"צ.
- במיקסר נערבב יחד: גבינה, סוכר ותמצית וניל כ- 5 דקות ללא התערבות.
- אחרי 5 דקות ניקח בין האצבעות מעט ונראה כי אין גרגירי סוכר. אם אין נמשיך אם יש נערבב לעוד 3 דקות.
- נוסיף ביצה אחת בכל פעם ונערבב עד איחוד.
- נוסיף את השמנת החמוצה ונערבב עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
- נוציא את התבנית מהמקפיא ונעטוף את התבנית מבחוץ ברדיד אלומניום. כדי שהמים שנוסיף בסעיף 9 לא יכנסו לעוגה.
- ניצוק פנימה את המלית. נישר עם לקקן.
- נניח את העוגה בתוך תבנית עמוקה הגדולה מהעוגה, ונמלא אותה מים עד מחצית גובה דפנות עוגת הגבינה .אפשר גם מים רותחים אבל אין טעם, הרי המים יתחממו בתנור.
- ננמיך תנור ל- 160 מ"צ
- מכניסים לתנור לשעה או עד שהעוגה יציבה הדפנות רוטטת במרכז.
- מוציאים מהתנור לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- מעבירים למקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
- שומרים בפעמון במקרר.
- לבסיס העוגה. תחתית פירורי ביסקוויטים/עוגיות לחצו כאן
נוצר על ידי: Hila בתאריך: 07/08/2018