מתכון חזה עוף בלימון ובזיליקום | יס-שף

חזה עוף בלימון ובזיליקום

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

תבשיל חזה עוף במרינדת לימון ובזיליקום. כל כך פשוט להכנה וכלכך טעים.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

מרכיבים:
  • 500 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים דקים ומהם חתוך לרצועות (שני שניצלים לסועד)
  • למרינדה:
  • 8 שיני שום קלופות.
  • 1/2 כוס שמן קנולה/ שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט.
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 גבעולי בזיליקום קצוצים דק.
  • 1 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
  • 1 קליפת לימון מגוררת.
  • לחזה עוף:
  • 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור טחון
הוראות הכנה:
  1. נשים את פרוסות החזה בקערה גדולה. נפזר מלח ופלפל ונעסה עם הידיים. נשים בצד ל כ-15 שעה. שהטעמים יספגו.
  2. בקערה נשים יחד את כל מרכיבי המרינדה ונערבב טוב.
  3. נשפוך את קערת המרינדה על קערת העוף ונלוש מעט עם הידיים. נשים בצד לשעה. אם אפשר יותר , מה טוב. (כל הלילה, מספר שעות)
  4. לאחר שעה. נחמם סיר על אש בינונית-נמוכה.
  5. נוסיף את נתחי עוף עם המרינדה. ונערבב טוב.
  6. נראה כי העוף נסגר בטיגון משני צדדיו.
  7. נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
  8. נוסיף אם רוצים: בצל יבש, פטריות, גזר וכדומה.
  9. נערבב טוב.
  10. ננמיך אש ונסגור מכסה. נבשל למשך כ-35 דקות.
  11. מידי פעם נערבב את התבשיל. נראה כי יש בו נוזלים. אם נראה כי כמעט אין נוזלים בסיר,סיכוי נמוך, נוסיף מעט מים*
  12. נגיש את הסיר למרכז השולחן.
  13. אפשר להגיש עם תוספת אורז או תפוחי אדמה.
  14. *במקום מים אפשר מרק צח/עוף - רק אם יש בנגיש.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 07/08/2018

תגובות והערות: (1)
 ריצ
30/09/2023
5/5

פצצה


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'