שישי הגיע ואני מכינה ארוחת קציצות. קציצות הרי כולם מכירים מיום הוולדם עד יום מותם אז מה שחשוב לי זה הגיוון. ההפתעה. לשמחתי יש לי מתכון מנצח שמכיל את כל המצרכים שאני אוהבת שכולל כמובן חצילים. אם אתם לא כלכך משתמשים בבמיה - זה הזמן להתאהב. אם אין לכם מושג מה זה לימון פרסי- זה הזמן להכיר. תבשיל ביתי עם קציצות פריכות שמתאים לארוחת שישי. מגישים עם אורז.
כלים:
- סיר סוטז (סיר רחב ונמוך) אני השתמשתי בסיר 30 סנטימטר אפשר גם קצת פחות. תלוי איזה גודל עושים את הקציצות. וכמה קציצות שמים
מרכיבים:
- חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- בשר טחון 600 גרם.
- 600 גרם במיה. ( אני קניתי שקית סנפרוסט).
- שמן לטיגון עמוק- העדפה שלי קנולה.
- 1 בצל גדול קצוץ קוביות- מהענקיים האלה- זה לא הזמן לבחור בצל בינוני.
- 2 כרישות חצויות ופרוסות (רק החלק הלבן).
- 10 שיני שום קלופות.
- 1 וחצי כוסות עלי כוסברה קצוצים דק (במגימיקס -הבחירה שלי - או שקונים מוכן קפוא או חתוכים לבד עם סכין...).
- 1/2 כוס עלי פטרוזליה קצוצים דק (הנ"ל)
- 1 עגבניה גדולה קצוצה דק או שתיים קטנות.
- 3 לימונים פרסיים בהירים שבורים לחתיכות גדולות. הלימון מגיע שהוא קטן יחסית וקשה כמו אבן. לוקחים את הלימון ופטיש שניצלים ומכים בו בעדינות יחסית . פעם אחת הספיקה. הוא מתפרק לחלקים גדולים. מכניסים גם את החלקים הקטנים .הכל. סה"כ הוא מתרכך והופך ללימון רך וטעים. שנותן חמיצות מהממת. אם לא תשיגו את הלימון חכו עם התבשיל הזה עד שתמצאו. קיים בחניות תבלינים. זול מאוד.
- מלח, לפי הטעם.
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כפית פריקה חריפה + כפית מתוקה.
- 1 כף סוכר.
הוראות הכנה:
- ***להכנת הקציצות ראו :קציצות מתכון בהמשך. אבל לא מטגנים את הקציצות, אלה שמים בצד.
- מטגנים את החציל והבמיה בנפרד. שמים בצד.
- מחממים בסיר רחב עם שמן קנולה או שמן אחר- אני הכי אוהבת קנולה. ומטגנים את הכרישה והשום עד שיזהיבו מעט.
- מוסיפים את החציל, במיה, עשבי התיבול, העגבניה, סוכר, בצל, הלימונים הפרסיים, מלח , כל שאר התבלינים ומערבבים טוב.
- מוסיפים 1כוס מים לכיסוי הירקות (אם רואים שצריך יותר אז מוסיפים) מביאים לרתיחה ומכסים
- מבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
- מוסיפים את הקציצות, ששמנו בצד, לסיר ומבשלים על להבה בינונית שעה עם מכסה. לאחר חצי שעה מורדים מכסה וממשיכים לבשל עוד חצי שעה. כך המים שבסיר יתאדו. אך יש לוודא כי נשארו מים בסיר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/02/2018