מתכון עוגיות לראש השנה | יס-שף

עוגיות לראש השנה

עוגיות | חגי ישראל | פרווה  
דירוג  

עוגיות פריכות וטעימות שירשימו את כולם בימי החג ויוסיפו לאווירת החג. ניצור עוגיות המתאימות לראש השנה בעזרת חותכנים בצורת: תפוח, שופר, דבורה, כוורת וכו'. נגיש על צלחת חגיגית לשולחן. **ניתן גם להוסיף שלב נוסף ולזגג ברויאל איסינג או ליצור את העוגיות עם בצק צבעוני.**הבצק נוח לעבודה לילדים.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חגי ישראל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

כ- 20 עוגיות. תלוי בגודל החותכנים.
******
מיקסר+ וו גיטרה.
מערוך.
תבנית אפייה ועליה נייר אפייה.
רשת קירור.
חותכנים בצורות שונות המתאימות לראש השנה: שופר, תפוח, רימון וכדומה.

מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה.
  • 1/4 כפית אבקת אפייה.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 100 גרם מרגרינה רכה/ לחלבי: חמאה רכה.
  • 1 ביצה L.
  • 1 כפית תמצית וניל או חצי כפית תמצית ורדים - או כל תמצית אחרת לבחירתכם.
  • 1/4 כפית מלח.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר ערבבו יחד על מהירות בינונית את המרגרינה והסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
  2. הוסיפו את הביצה, ערבבו לאיחוד.
  3. הנמיכו מהירות במיקסר והוסיפו את שאר החומרים עד איחוד.
  4. העבירו למשטח עבודה ולושו מעט עם הידיים.
  5. עם מערוך רדדו את הבצק לעובי של כ- 4 מ"מ.
  6. קמחו מעט את החותכנים, וחיתכו עימם את הבצק לצורות שונות. העבירו לתבנית האפייה.
  7. לאחר שתבנית האפייה מלאה, הכניסו למקרר או למקפיא לכ- 1/4 שעה.
  8. חממו תנור ל 180 מ"צ.
  9. אפו את העוגיות כ-7-10 דקות או עד שהן מקבלות צבע חום בהיר.
  10. העבירו לרשת קירור. לאחר קירור מוחלט העבירו לכלי אטום בטמפרטורת החדר.

** אפשר לקשט את העוגיות עם רויאל איסינג או לצבוע את הבצק בצבעי מאכל או כל קישוט אחר שתרצו.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 27/08/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'